реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівські націоналісти звалили пам'ятник організатору Голодомору

Сьогодні впав пам'ятник Григорію Петровському - голові ВУЦВК, одному з організаторів Голодомору. Він стояв при вході до фабрики первинної обробки шерсті. Керівництво фабрики його не знімало, бо Г.Петровський відкривав фабрику від імені радянської влади.

Відповідальність за повалення постаменту Петровському взяли на себе активісти громадського руху «Третя Позиція».

Міська влада, керована останнім першим секретарем обкому комсомолу Олександром Соколовим, всіляко гальмує знесення тоталітарних символів - так замість впорядкування Алеї героїів міська влада оголосила громадські слухання, які використає для протиставлення комуністів та енкаведистів українським патріотам.

Довідка
1917 року Петровський був направлений ЦК РСДРП(б) в Україну для боротьби проти Української Центральної Ради. В 1917-19 – нарком внутрішніх справ РСФРР, один з співорганізаторів ВЧК. З боку України підписав Договір про створення СРСР і був одним зі співголів ЦВК СРСР.
У 1921-33 роках Петровський керував роботою комітетів незаможних селян (комнезамів), діяльність яких спричинила розкол українського селянства за соціальною і політичною ознакою та сприяла проведенню руйнівної більшовицької політики на селі. Проведена під керівництвом Петровського примусова колективізація села й вилучення хліба призвели до Голодомору 1932-1933 років.



Теги:Петровський, Олександр Соколов, Чернігівська міська рада, повалення пам'ятників


Читайте також



Коментарі (0)
avatar