реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівська облрада просить подбати про ціну на хліб

З ініціативи фермера Івана Якуба Чернігівська обласна рада прийняла звернення до уряду щодо забезпечення пільгової ціни на газ для хлібопекарської галузі.

«Зокрема, за рік ціна на газ для бізнесу зросла майже вдесятеро – у січневому контракті вона сягнула 52 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів. За таких обставин частина ринку вже працює «в нуль» або отримує збитки, а у січні 2022 року деяким підприємствам може не вистачити доходів, щоб покрити заробітні плати» - говорить депутат Іван Якуб.

Зрозуміло, що такі ціни спричинять різке подорожчання хліба. А як йдеться у тексті звернення, Чернігівський хлібокомбінат №2 85 відсотків своєї продукції має саме як соціально важливий продукт – це житньо-пшеничний хліб та пшеничний батон. За інформацією директорки хлібокомбінату Ольги Заїки, через здорожчання електроносіїв такий стан речей із цінами на газ може спровокувати перебої у виробництві хліба та його постачанні в заклади торгівлі, що неминуче викличе соціальну напругу в суспільстві та інші негативні наслідки економічного та соціального характеру.

Головна вимога, що міститься у зверненні – передбачити для хлібопекарських підприємств можливість закуповувати газ за пільговою ціною або надати цільову фінансову допомогу від держави.



Теги:Чернігівська обласна рада, соціальний хліб, уряд Шмигаля, Іван Якуб, подорожчання


Читайте також



Коментарі (0)
avatar