реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівська «Батьківщина» за відставку Азарова

Нещодавно сайт „Українська правда” опублікував достатньо шокуючи журналістське розслідування Тетяни Чорновіл «І вся країна покриється будинками Азарова?». Зараз в країні ведеться активна дискусія щодо цих фактів. Висуваються пропозиції відправити Уряд Азарова у відставку. «Принаймні так би було зроблено в нормальній цивілізований Європейській країні. Відповідальний політик сам би подав у відставку і назавжди пішов з політики», - так вважає Голова Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола.

Звісно, більшість громадян України вже звикли до цинізму представників нової влади. Вони звикли, що їх обманюють та годують порожніми обіцянками. Проте насправді життя українців не покращується: за газ платимо більше, і цілком можливо, що забиратимуть квартири за борги по квартплаті. Словом, все це якраз підпадає під передвиборчий заклик Януковича «Покращення нашого життя вже сьогодні».

Та люди ще можуть знайти цьому виправдання. Мовляв, замало часу пройшло, дуже важко домовлятися з Росії, а бюджету потрібні гроші, щоб було чим платити пенсії. Але ті факти, які наводить журналістка Тетяна Чорновіл про діяльність Миколи Азарова вказують на його здирництво та корупцію.

Ще з кінця 90-х років коли Микола Азаров очолив Державну податкову адміністрацію України, при ній виникає Всеукраїнський благодійний фонд "Професіонал". Далі історія цього фонду стає дуже цікавою. Він з розпорядження Азарова розпродає власність ДПА з чого має значне поповнення своїх рахунків.

З 2004 року Микола Азаров, використовуючи свій вплив на державні органи, зокрема й на силову структуру, якою по суті є Державна податкова адміністрація, примушував підприємців робити «благодійні» внески у фонд «Професіонал». Зібрана з бізнесменів данина щедро облагодіяла родину самого Азарова, стала основою інвестицій в його сімейний бізнес!
Акумульовані на рахунку фонду кошти були витрачені на придбання у державі за безцінь, без конкурсів коштовної державної власності. Зокрема, фонд "Професіонал" придбав на сумнівних конкурсах приватизації за ціною, заниженою в кільканадцять разів санаторні комплекси в Криму - "Пушкіно" та ММЦ "Гурзуф", отримав в якості добровільного пожертвування частину санаторію "Сонячне Закарпаття" в Західній Україні, отримав в подарунок два будинки в центрі Києва на Басейній 7-Б та на Великій Житомирській 19-Б, все це загальною вартістю 91, 5 мільйонів гривень.

Сьогодні будівництво на цих об`єктах елітної нерухомості веде підприємство сина Азарова Олексія. Розпорядником номерів у санаторіях, які раніше були на балансі Державної податкової адміністрації, виступає, згідно публікації, туристична фірма, заснована дружиною Азарова Людмилою.

Недарма і теперішній віце-прем’єр Борис Колєсников нещодавно публічно заявив, що в Україні є два «яскраво виражених злочинних угруповання» - Податкова та МВС. Очевидно, і чинним урядовцям відомо, що з призначенням Миколи Азарова на посаду Прем`єр-міністра у 2010 році з ним трапився рецидив. Азаров, як стверджується в розслідуванні „Української правди”, поновив злочинну діяльність з вибивання коштів для родинного бізнесу, тепер вже під вивіскою фонду «Гарант». Очевидно, фонд названо на честь Януковича як гаранта Конституції.

Сьогодні від імені цього фонду підприємцям, які виконують держзамовлення, знову пішли „листи щастя” із наполегливими проханнями про «благодійні» внески. Говорячи хрестоматійними словами із кінотрилогії „Хрещений батько”, Азаров робить підприємцям пропозиції, від яких вони не можуть відмовитися.

Голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодола вважає, що: «рекетирство Азарова органічно вписується в діяльність нової влади. Складається враження, що вся Україна в полоні у кількох людей. І люди як раби сплачують контрибуції олігархам. Діяльність Януковича та Азарова демонструє, яку саме «нову Україну» вони будують, для яких саме „людей”, і чиє саме життя покращилося вже прямо сьогодні».

Виходячи з таких фактів партія «Батьківщина» буде вчиняти все, щоб Україна позбулася таких безвідповідальних політиків. Зокрема партія «Батьківщина»:

1. Наполягає розглянути питання про корупцію, здирництво та рекет, до яких вдавався та вдається Азаров, на засіданні Національного антикорупційного комітету, який за іронією долі очолює Віктор Янукович.

2. Вимагає від Генеральної прокуратури - порушити кримінальну справу проти Миколи Азарова за фактами його корупції, рекету та здирництва.

3. Ініціює відставку Азарова з посади Прем’єр-Міністра за корупцію, здирництво та рекет. Вже наступного тижня до Верховної Ради буде подано проект відповідної постанови.

4. Не сподіваючись на правоохоронні органи та приватизовану Януковичем судову систему, БЮТ проінформує про корупцію, здирництво та рекет Азарова Групу країн по боротьбі з корупцією при Раді Європи (GRECO). До речі, 30 листопада саме на засіданні GRECO Україна має доповісти про виконання рекомендацій цієї організації щодо боротьби з корупцією.

5. Фракція «БЮТ-Батьківщина» також направить матеріали журналістського розслідування по Азарову до Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи. Україна як держава, що приєдналась до антикорупційної конвенції Ради Європи, зобов’язалась привести у відповідність до європейських стандартів своє законодавство, а проблеми корупції в Україна мають бути в полі уваги Ради Європи.

6. Інформацію про корупцію, рекет та здирництво Азарова буде передано до уваги керівників інституцій ЄС, з якими Янукович буде зустрічатись в наступний понеділок в Брюсселі.

Сергій СЕМЕНЕНКО




Теги:Батьківщина, О.Кодола, маєтки, Азаров, Корупція, відставка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Читаем и прозреваем

http://for-ua.com/ukraine/2007/09/19/102655.html

http://meget.kiev.ua/news/view/854/

http://www.rudenko.kiev.ua/property/y290208

avatar