реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівщина – стратегічна для провінції Хенань

Про це заявлено 14 березня під час візиту до нашого краю делегації Народного уряду провінції Хенань Китайської Народної Республіки.

Ця адміністративна одиниця Китаю має 111 мільйонів населення і є п’ятою за рівнем ВВП у Китаї. Тож масштаби зрозумілі. Але китайці все ж бідну Чернігівщину вважають для себе стратегічною - насамперед китайську сторону цікавить співпраця в галузях тваринництва, рослинництва, лісового господарства і супутні інфраструктурні проекти.

Чернігівщина, на переконання заступника керівника департаменту сільського господарства Народного Уряду провінції Хенань Чень Цзіньцзяна, може бути опорним регіоном для реалізації спільних проектів. Сприяють цьому, зокрема, характеристика природних ресурсів області й близькість до основних вантажних потоків у напрямку КНР, які проходять територією Республіки Білорусь.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч звернув увагу гостей, що пріоритетом розвитку аграрної галузі області є створення потужностей для глибшої обробки продуктів сільського господарства, що збігається з прагненнями китайської сторони. Також він відзначив логістичну привабливість Чернігівщини, звернув увагу на особливості оподаткування і ведення аграрного бізнесу, запропонував співпрацю у створенні в області «сухого порту».

На Чернігівщині вже діє спільне українсько- китайське підприємство, засноване 2013 року. Воно планувало реконструювати ферми для відновлення тваринництва, провести селекцію стада та займатися переробкою молока. Але через несприятливу інвестиційну обстановку припинило діяльність, а зараз китайські інвестори мають намір повернутися до активної господарської діяльності.

… А ще варто зазначити, що гості були вражені, як начальниця департаменту економіки та інвестицій Чернігівської обласної державної адміністрації Юлія Свириденко вільно володіє китайською мовою.

Голос України



Теги:провінція Хенань, Україна - Китай, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Ще москалів не позбавилися, так вже китайці наїдуть, куплять владу з потрохами, загадять землі хімією гірше Чорнобиля і поселять пару мільйонів своїх робітників, потім і АТО не допоможе.
avatar
2
Отныне Черниговщина будет частью провинции Хенань, в которой живёт 111 млн. китайцев.
Ура!!
 
Ну, конечно, наши ж руководители-аграрии не способны ни вырастить, ни обработать, ни продать. Капец Украине!! Стратегические объекты продадут, землю продадут и китайцами заселят.
А молодёжь разъедется по миру. Одни старики останутся доживать свой век среди китайцев.
А хоть одну улицу назвали в честь китайца? Нет? Пора б уже.
avatar
0
3
Оперативна реакція на заяву Яценюка продати 1млн.га.
Шановні виборці Ніжина! Ви найбільше голосів дали його"Фронту змін" і депутату-мажоритарнику Олександру Кодолі. Маєте право спитати.
avatar