реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівці знову йдуть на фронт

Бійці чернігівського 41-го батальйону територіальної оборони кажуть, що їх військовий підрозділ отримав завдання передислокуватися в район Маріуполя. Солдати вже вантажать техніку на залізничні платформи.

Родичі хвилюються та нарікають на недостатнє матеріальне та побутове забезпечення солдатів. А також на незадовільні умови перебування у навчальному центрі.
Готуються до відправки у зону АТО і частина бійців 169-го навчального центру, що у селищі Десна.

Також отримали завдання готуватись до відправки на схід і військовослужбовці, які проходять службу у військових комісаріатах.

Таким чином, Чернігівщина знову відправляє на війну кілька сотень бійців. Напередодні зими, снігу та морозів.

Чи забезпечені бійців зброєю, технікою, відповідним зимовим спорядженням? Так, переконують у відповідних військових службах та відомствах. Ні, не у повній мірі, упевнені родичі та волонтери. Кажуть, що, якщо навіть бійці мають зброю і важку техніку, то складніше з зимовим спорядженням та одягом. Адже воювати взимку важче із зрозумілих причин.

Для забезпечення бійців використовують матеріальний резерв (одяг, білизна, чоботи), та кошти спеціальної обласної програми (білизна, засоби спорядження та зв'язку, генератори та інше).

Крім того, прийняте рішення відновити аеродром Півцях. Він буде функціонуватиме як повноцінний військовий об'єкт. У тому числі, для випробувань літальної техніки. Тут працюватимуть кількасот військових.

На минулому тижні відбулася планова ротація особового складу 8-го навчального центру Державної служби транспорту Міністерства інфраструктури (залізничний полк), а також правоохоронців спецбатальйону «Чернігів».Час Чернігівський



Теги:ротація, Маріуполь, російсько- українська війна, 41 батальйон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar