реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівці полюбляють ресторани?

За даними державних статистичних спостережень у І кварталі 2010р. через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) області реалізовано споживчих товарів на 877,6 млн.грн., що склало в порівнянних цінах 94,3% від обсягу І кварталу 2009р.
Продовольчих товарів було реалізовано на 459,7 млн.грн., що становило 52,4% загального обсягу роздрібного товарообороту. Найбільшим попитом серед продовольчих товарів у мережі підприємств (юридичних осіб) користувалися алкогольні напої, тютюнові вироби, м’ясопродукти, кондитерські вироби та молочні продукти.

Продаж непродовольчих товарів становив 417,9 млн.грн. Вагома частка у структурі роздрібного товарообороту серед непродовольчих товарів припадала на продаж світлих нафтопродуктів, медикаментів та лікарських засобів, автомобілів та автотоварів, приладів електропобутових, аудіо- та відеообладнання, парфумерно-косметичних товарів, засобів для миття, чищення та догляду.

Роздрібний товарооборот ресторанного господарства визначився в сумі 41,9 млн.грн. і склав 94,9% від обсягів І кварталу 2009р. У загальному товарообороті підприємств (юридичних осіб) його питома вага склала 4,8%. Третина вартості реалізованих товарів у ресторанному господарстві припадала на алкогольні напої та тютюнові вироби.

Найбільш жваво здійснювалася роздрібна торгівля та ресторанне господарство в м.Чернігові. У І кварталі 2010р. в обласному центрі було реалізовано споживчих товарів через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) на 533,4 млн.грн, що становило 61% роздрібного товарообороту області.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:товарообіг, алкогольні напої, ресторанне господарство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar