реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Аптечні товари — треті після алкоголю та бензину

На початок 2010р. населення області лікарськими засобами забезпечували 365 аптечних закладів, до складу яких входили 183 аптеки з торговою площею 7,1 тис.м2, 146 аптечних пунктів з торговою площею 2,9 тис.м2 та 36 аптечних кіосків. Крім того, в області діяли 10 магазинів оптики.

Більшість аптечних закладів (78%) розташовані в містах та селищах міського типу і тільки п’ята їх частина – на селі. При цьому третина аптечних закладів сконцентрована в обласному центрі.

У 2009р. через мережу аптечних закладів підприємств–юридичних осіб було реалізовано фармацевтичних товарів на суму 339,5 млн.грн., перев’язувальних матеріалів та предметів догляду за хворими – на 30,9 млн.грн., медичних та ортопедичних товарів – на 8,8 млн.грн. Проти 2008р. обсяги продажу фармацевтичних товарів та перев’язувальних матеріалів скоротилися, відповідно, на 10,2% та 7,5% при зростанні продажу медичних та ортопедичних товарів майже в 1,4 раза.

Серед реалізованих фармацевтичних товарів тільки 52% були вироблені на території України, решта – іноземного виробництва.

Фармацевтичні товари складали вагому частку роздрібного товарообороту області. У 2009р. частка їх продажу становила 10% у роздрібному товарообороті торгової мережі. Більшою вона була лише з продажу алкогольних напоїв та бензину.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:фармацевтичні товари, алкогольні напої, оптика, аптеки, Бензин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar