реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Час — гроші

На сьогодні вже близько 90% підприємств та підприємців м. Чернігова подають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку.
Які ж переваги це дає? По – перше економія часу. Погодьтеся, його завжди не вистачає. А тут його не потрібно витрачати, аби дістатися, скажімо, до податкової, а потім стояти в черзі до віконця, щоб здати звіти. Візувати звіти у інспектора перед тим, як їх приймуть, теж не треба. З цього випливає, що ви зберігаєте ще і свої нервові клітини, які зазвичай масово спалюєте, щоразу відвідуючи інспекцію.

Далі, гарантія доставки звіту. Відправивши його, ви отримуєте доказ (підтвердження) подання вашої звітності, яким буде перша квитанція у електронному вигляді. У ній зазначаються дата та час подання звіту. Ця квитанція є аналогом поштового штемпеля на конверті чи на звіті. Підкреслюємо: податкова, статистика, пенсійний, центр зайнятості, ФСС з тимчасової втрати працездатності та інші державні органи визнають дату та час, зазначені у першій квитанції, як час подання звітності. Доказом прийняття звіту стане друга квитанція, у якій вказано дату та час прийняття звіту та присвоєно реєстраційний номер.
Цілодобове подання звітів. Надіслати звіти можливо у будь-який час і день. Час подання звітності, зафіксований у першій квитанції, є часом подання звітності до державного органу.

Конфіденційність. Коли ви заповнили та підготували звіт, на нього накладається ваш ЕЦП, перевірити та розшифрувати який може лише уповноважений працівник органу-адресата, куди він надісланий. Тому завдяки ЕЦП захист інформації від несанкціонованого доступу та модифікації гарантовано.

Сумісність з бухгалтерськими програмами. Це означає, що можна подавати звітні документи електронної звітності, сформовані у тому бухгалтерському програмному забезпеченні, яке використовується у повсякденній роботі. Адже майже весь цей софт підтримує функцію формування звітності у ХМL-форматі, у якому і подають звітність. Під час підготовки звітності програма здатна розпізнавати помилки та хибодруки.

А також відпадає необхідність подавати звіти на паперових носіях. Саме так, бо з практичної точки зору теж є над чим замислитися. Наприклад, вам не потрібно щоразу роздруковувати бланки податкової звітності чи купувати їх, так само як і зникає необхідність накопичувати громіздкі паперові архіви. А відправивши документ, підписаний ЕЦП, який є оригіналом та має юридичну силу, не потрібно дублювати його подання у паперовому вигляді. Адже комп’ютери через мережу Інтернет зможуть контролювати хитросплетіння господарських взаємозв’язків без втручання податкових органів.

Володимир Сизих, начальник відділу масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, електронна звітність, Володимир Сизих


Читайте також



Коментарі (0)
avatar