реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Церковних злодіїв затримала чернігівська поліція

Оперативники карного розшуку поліції Чернігова викрили трьох зловмисників-гастролерів, які обкрадали церкви та людей в Чернігові, Вінниці, Житомирі та інших містах України.
По допомогу до Чернігівського відділу поліції звернулася прихожанка церкви Різдва Христового і повідомила, що невідома особа викрала з храму її сумку з грошима, документами та банківськими картками.

В ході проведення комплексу розшукових заходів оперативники встановили особи зловмисників, ними виявилися приїжджі чоловік та дві жінки. Правоохоронці розпочали пошуки злодіїв, перевіряючи місця їх можливого перебування. На залізничному вокзалі Чернігова поліцейські помітили двох жінок, схожих за прикметами на крадіїв. Їх доставили до поліцейського відділу, пізніше туди ж був доставлений і чоловік.

В подальшому з’ясувалося, що затримані мати, син та його співмешканка є жителями Донецької області. Вони вже раніше були засуджені й знаходилися у розшуку за скоєні крадіжки у Вінниці, Житомирі та інших містах України.
Зловмисники мандрували країною на електричках. По кілька днів знаходилася в одному місті, скоювали крадіжки, а потім переїздили в іншу область.

Затримані зізналися у причетності до крадіжки з храму святих мучеників Михаїла, князя Чернігівського, і боярина його Федора, що сталася кількома днями раніше. Тоді з вівтаря церкви крадії поцупили три нагрудні хрести з жовтого металу та дароносицю.

Викрадені речі зловмисники намагалися продати на чернігівських ринках, але кожного разу натикалися на обурення містян, які бачили церковний товар. Саме за інформацією громадян поліції вдалось вийти на це кримінальне тріо.

За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частинами 2 та 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Триває досудове розслідування та встановлюється місцезнаходження викрадених речей.



Теги:церква Михайла і Федора, ГУНП в Чернігівській області, переселенці, крадіжки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar