реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Cалом та печеними яблуками пригощали на відкритті сільського музею

У Холминській громаді Корюківського району відкрито краєзнавчий музей на території Камківського старостинського округу « Українська світлиця».

Як повідомляє сайт громади, ідея зберегти спадщину села Камка виникла в старости Володимира Івахненка вже давно. Бо нині всі свої оселі оновлюють на сучасний лад, а мине ще кілька десятків років – і молоде покоління навіть не уявлятиме у якому побуті жили їхні бабусі та прабабусі, з чого їли, що вдягали. Тож засновник музею вирішив зберегти народне надбання для майбутніх поколінь і помістити його в єдину хатинку – світлицю, яку можуть відвідувати всі охочі. Розмістили у хаті старовинні столи, лавки, рушники, вишиванки, глиняний посуд, речі домашнього вжитку, картини, старовинний одяг й оформили все у вигляді сільської світлиці.

На відкриття музею запросили жителів села та гостей з центральної садиби громади. Староста особисто проводив екскурсію по музейній світлиці, що облаштована в приміщенні колишнього старостату.

На канікули та літню відпустку до Камки приїжджають багато дітей і дорослих. Тепер і місцеві жителі, і гості можуть ознайомитись із витоками історії, завітавши до світлиці. У Камці хочуть спонукати принести в подарунок до сільського музею з свого горища давно забуту старовинну річ.

Господар на відкритті пригощав всіх гостей своїми смаколиками - картоплею в мундирі, варениками з сиром, свіженьким салом з проріззю, солоними огірочками, помідорами, домашньою ковбасою, маринованими грибочками, печеними яблуками і медом.

Між іншим, Камка - за пару десятків кілометрів від українсько - російського кордону...



Теги:село Камка, Музей, Холминська громада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar