реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Буряк, що лікує

БУРЯК ЗВИЧАЙНИЙ - лікарський засіб при недокрів'ї.
Лікарською сировиною служать листи та коренеплоди. Коренеплоди при тривалому зберіганні не втрачають корисних і смакових якостей.


Особливо корисно вживати буряк в салатах, вінегретах, борщі людям, які страждають ожирінням, гіпертонічною хворобою, захворюваннями печінки і нирок.

Свіжовижатий сік коренеплодів використовують при лікуванні запальних захворювань легень та плеври, а в суміші з медом (1:1) - при гіпертонічній хворобі.

Лікування печінки

Пектинові речовини і органічні кислоти, що містяться в буряку, сприяють посиленню рухової активності кишечника, тому буряк використовують для лікування запалення товстої кишки і при захворюваннях печінки. Значний вміст вітамінів і мінеральних солей (калію, магнію, йоду) дозволяє рекомендувати бурякї як протиатеросклерозний і протиаритмічний засіб.

Лікування нежитю

Сік буряка, що перебродив, при закапуванні по 2-3 краплі в кожну ніздрю 3 рази в день дає хороший ефект при хронічному нежитю. Прокип'ячений буряковий сік або свіжонатертий коренеплід використовують для лікування гнійних виразок, що погано гояться. Примочки з соку або натерті коренеплоди накладають на уражені місця і прибинтовують. Пов'язки змінюють 3-5 разів на день.

Овочі



Теги:лікування печінки, Нежить, народна медицина, буряк


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Що рекомендувати? Її? Буряк?
avatar