реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Молодий горіх лікує

Відколи Олена Бузина почала вживати настоянку із зелених горіхів, на тиск – жодних скарг! А до того, 56-річна жінка часто потерпала від високого тиску, а напади щоразу закінчувалися викликанням швидкої.

Один лік – і проти високого тиску, і проти дiабету, i при зобу, і від діареї чи глистів.

Зеленi волоськi горiхи, якi збирають на початку липня – випробуваний народний засiб проти багатьох недуг. “Це справжня скарбниця корисних речовин” – вважають Валентин Степаненко, кандидат медичних наук, доцент кафедри промислової фармацiї та клiнiчної фармакологiї НМАПО iменi П.Л. Шупика, та Олена Коб’юк, травознай.

Вiдвари, настоянки iз зелених горiхiв особливо помiчнi при цукровому дiабетi. Для приготування настоянки їх треба розрiзати на 3 – 4 частини, висушити в тiнi та приготувати з них вiдвар. Пити по столовiй ложцi 3 – 4 рази на день.

Також можна використати подрiбнене сухе листя дерева – столову ложку сировини залити двома склянками окропу, настоювати протягом 2 годин. Пити по столовiй ложцi тричi на день за пiвгодини до їди.

Зовнiшньо такi настоянки теж використовують. Наприклад, при екземi вуха слiд протирати вушний прохiд спиртовою настоянкою зеленої горiхової шкаралупи.

Для цього 20 грамiв подрiбненої сировини залити 200 грамами 70% спирту. Настоювати у темному мiсцi протягом тижня, перiодично збовтуючи. Тодi процiдити, додати рiвну кiлькiсть 30% горiлчаної настоянки прополiсу. У цей засiб також можна змочувати марлевi тампони i закладати у вуха на пiвгодини. Повторювати процедуру слiд тричi на день. Курс лiкування – 10 днiв.

Це – випробуваний часом засiб і при дiареї.

Порiжте плоди часточками разом iз шкаралупою, заповнiть на три чвертi банку та залийте повнiстю горiлкою. Вживати не бiльш як два наперстки двiчi на день.
А якщо хочете позбутися глистiв, подрiбнiть зелену шкаралупу, залийте двома склянками меду i варiть на водянiй банi впродовж пiвгодини. Тодi чайну ложку цiєї сумiшi додайте у склянку чаю. Пити такi природнi лiки слiд тричi на день.

Або ж чотири столовi ложки подрiбнених зелених горiхiв залийте склянкою солоного окропу, настоювати треба протягом пiвгодини, а тодi вичавити. Спочатку випити частину, а впродовж дня – усю рiдину.

Жiнкам для вмивання й очищення шкiри можна приготувати настоянку з горiхового листя.
Залити 10 грамiв сировини 90 гра мами олiї, настоювати у темному мiсцi протягом мiсяця (перiодично збовтуючи).

“Молочнi” молодi горiховi ядра теж дуже кориснi.

Спецiальнi мiкстури з них застосовують при захворюваннях печiнки та нирок. Для приготування мiкстури знадобиться кiлограм весняного квiткового меду. Налийте його у посудину та поставте в теплу воду. Тодi всипте в рiдкий мед пiвкiлограма перетертих на борошно молодих ядер горiхiв, перемiшайте та на добу залиште настоюватись. Вживати по столовiй ложцi переж їдою зранку та ввечерi впродовж мiсяця. Наступний мiсяць зробiть перерву. Тодi знову слiд приймати “горiховий мед” протягом мiсяця, а перерву зробити вже на два мiсяцi. I так пiвроку.

У недозрiлих плодах горiхiв багато йоду, тому вони кориснi людям iз захворюваннями щитоподiбної залози, що спровокованi дефiцитом цього важливого елемента. У вас зоб, понижена функцiя “щитовидки”? Приготуйте собi смачне i корисне варення. Зеленi волоськi горiхи треба подрiбнити на м’ясорубцi, змiшати з медом (1:1), покласти в пляшку (обов’язково з темного скла) та щiльно закрити. Настояти мiсяць у темному прохолодному мiсцi, перiодично струшуючи. Приймати по 1 чайнiй ложцi 2 – 3 рази на день перед їдою цю сумiш корисно i при хворобах печiнки.



Теги:лікування печінки, лікування нирок, народна медицина, високий тиск, горіх


Читайте також



Коментарі (0)
avatar