реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Брянщина: ростуть ціни і зарплати чиновників

Переглядаючи новини з Інтернет-сайтів Брянської області за останні дні, впадає в око контрастність подій. ЗМІ повідомляють про підвищення зарплати для чиновників, скарги громадян на зростання цін на продукти харчування та реакцію на відкриття дитячих спортивних об’єктів, на спорудженні яких явно зекономили.

* * *
Так, чимало Інтернет-сайтів пишуть, що вже з 1 січня брянських чиновників очікує підвищення зарплат. Такий подарунок до Нового року їм зробив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. Як вказано в інформації, рішення також торкнеться цивільного персоналу військових частин, установ і підрозділів федеральних органів влади, в яких передбачена військова і прирівняна до неї служба.

У той же час, результати опитування на одному із місцевих сайтів красномовні: абсолютна більшість тих, хто проголосував, кажуть: їх зарплати протягом 2017 року знизилися .

* * *
Дивує й новаторський підхід до інфраструктури. В одному з мікрорайонів Брянська відкрили спортивний об’єкт, який «зацікавив» місцевих жителів. Мова про розміри новозбудованого хокейного майданчику, який,як видно на фото, настільки маленький, що стане в нагоді хіба вихованцям дитячого садка.
Це спортивне «диво» відкрили завдяки Управлінню лісами Брянської області за підтримки місцевої Радянської районної адміністрації.

«Це хокейний майданчик для хобітів», - так коментують фото у мережі жителі Брянська, повідомляє один із новинних Інтернет-сайтів.
http://bryansktoday.ru/2017121162759/society/V-Bryanske-ustanovili-hokkeynuyu-ploschadku-dlya-hobbitov.html

Між тим, місцеві чиновники перетворили відкриття мініатюрного спортивного об’єкту на ціле дійство, з мітингом та нагородами, концертом та залученням молоді.

* * *
Жителі області жаліються на значне подорожчання продуктів, яке пов’язують із наближенням новорічних свят. Більш того, щодо необґрунтованої зміни цінників скарги надходять до Федеральної антимонопольної служби.
https://www.bragazeta.ru/news/2017/12/11/bryancy-stali-jalovatsya-na-podorojanie-produktov-pered-novym-godom/

Втім, у відомстві заявили, що вартість продуктів визначається співвідношенням попиту і пропозиції,тож привід для перевірок відсутній. До речі, з таким підходом згодні не всі. Один з місцевих економістів пояснює здорожчання недобросовісною конкуренцією, відсутністю можливостей для місцевих фермерів реалізувати свою продукцію, засиллям імпортних (попри санкції!!!) фруктів та звичайною спекуляцією.

* * *
Ну і традиційно, найбільше новин на брянських сайтах – про злочини, скоєні у стані алкогольного сп’яніння. Ось лише кілька заголовків за останні дні:

- У Дятькові 19-річний водій зламав щелепу п’яному перехожому
https://www.bragazeta.ru/news/2017/12/11/v-dyatkove-voditel-19-letniy-voditel-slomal-chelyust-pyanomu-peshehodu/
- У Брянську п’яний водій «Опеля» зламав ногу інспектору ГІБДД
https://www.bragazeta.ru/news/2017/12/11/v-bryanske-pyanyy-lihach-slomal-bedro-gaishniku/
- П’яна незнайомка вкрала у жительки Бежиці золотий ланцюжок
http://pravda32.ru/news/p-yanaya-neznakomka-pohitila-u-zhitel-nicy-bezhicy-zolotuyu-cepochku/
- Житель Почепського району отримав 9 років суворого режиму за вбивство товариша по чарці
http://pravda32.ru/news/zhitel-pochepskogo-rajona-poluchil-9-let-strogacha-za-ubijstvo-sobutyl-nika/



Теги:Брянська область, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Розвиваємся паралельно і наввипередки - і ціни і зарплати чиновників.
avatar