реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Божественні пам'ятники замість живої церкви

Екзарх Константинополя архієпископ Даниїл: "Мені здається, що в Україні набудували занадто багато храмів. На заході країни, в центрі в кожному селі ледь не собор збудований. Але яку роль виконують ті храми? Чи приведуть вони до себе людей? Якщо люди просто приходять туди на молитву, якщо не відбувається служіння церкви народу, то ми просто набудували божественних пам'ятників. Церква мусить довести, що виконує свою місію".

Це нагадало слова Вселенського патріарха Варфоломія, який у відповідь на похвальбу московського патріарха Кіріла скільки у них номінально православних та скільки храмів відповів - а скільки воцерковили людей, скільки охрестили, скільки йдуть до сповіді? І це питання риторичне - он російські поліцаї дали статистику скільки московськопідданих прийшли на Різдво до храмів - максимум 2 відсотки населення і то в Мурманській області!

Натомість в Україні до Православної церкви, визнаної Константинополем, перейшли вже перші громади у Житомирській та й навіть Миколаївській областях. Черга скоро дійде і до Чернігівщини! Черга опам'ятовуватися...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Вселенський Патріарх, пцу, патріарх Кіріл, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar