реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Хто кому партнер?

На фоні реакції Британії на події у Східній Європі (атаку мігрантами на Євросоюз і можливе подальше вторгнення в Україну) з боку Росії, заява Німеччини та Франції не просто квола і боягузлива, а небезпечна і знущальна. Це просто якесь феєричне жонглювання словами в повітрі.

«На тлі поновлення занепокоєння з приводу переміщення російських військ і техніки поблизу України ми закликаємо Росію зайняти стриману позицію і надати прозору інформацію про свої військові дії. Будь-яка нова спроба підірвати територіальну цілісність України матиме серйозні наслідки.

Ми закликаємо Україну зберігати стриманість і нагадуємо, що навесні 2021 року Україна вже зробила значний внесок у деескалацію ситуації, незважаючи на агресивну риторику Росії та відмову надати прозору інформацію відповідно до своїх міжнародних зобов'язань.

Ми також розділили занепокоєння щодо погіршення гуманітарної ситуації та ситуації з безпекою на Донбасі. Ми закликали Україну продовжувати повне виконання Мінських домовленостей та зберігати свою повну участь в обговореннях, які проводяться у Нормандському форматі.

Ще раз висловлюємо нашу готовність зустрічатися (в рамках Нормандського формату) та взаємодіяти конструктивно та предметно. Ми повторно закликаємо Росію зробити те саме для досягнення міцного миру на Донбасі», - йдеться в заяві глави МЗС Німеччини та Франції.

Чи потрібно дивуватися? Ні, такою є реальність, де історичні зв’язки німців і французів з Росією переважають все інше. Можливо, частина німців досі відчувають провину перед Росією за Другу світову (була така заява), або просто економічні інтереси переважують цінності. Або і те, і те. Все це потрібно враховувати Україні, бо з Німеччиною і Францією, зокрема як учасниками «нормандського формату», нам все одно доведеться мати справу.

Тим часом, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив європейські країни, що незабаром доведеться обирати між купівлею все більшої кількості енергоносіїв з Росії або підтримкою України, миру і стабільності.

Іван КАПСАМУН, "Днь"



Теги:ЄС, гібридна війна, Макрон, Іван Капсамун, меркель, Україна - Британія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar