реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Базові характеристики стендів розвал сходження

Стенд розвал сходження (стенд развал схождения) - функціональний пристрій, який використовується для визначення рівня поперечного та поздовжнього нахилу коліс уздовж своєї осі. Контроль подібних параметрів дозволяє зберегти стійкість та їздові характеристики автомобіля, й провести калібрування після порушення їх положення.

Особливості стенда розвалу сходження

Стенд розвалу сходження має вигляд окремої платформи з комп'ютером. На його монітор транслюються дані кута нахилу коліс і відображаються всі обчислення, з максимальною точністю. Вимірювані параметри мають вплив на динаміку водіння, керованість автомобілем і навіть знос гуми. Для власників транспортних засобів незалежно від їх габаритів необхідно проводити вимірювання регулярно, для запобігання небезпечних ситуацій на дорозі.

Класифікація стендів здійснюється в залежності від їх принципу роботи на наступні різновиди:

  • Оптичні - шляхом направлення лазерного променю на вимірювальну шкалу визначають кут нахилу коліс. За рахунок простого механізму і конструкції відносяться до найдоступнішим пристроїв. /li>
  • Комп'ютерні - доповнені спеціальними маятниками розвалу і датчиками сходження. Такий тип стендів дозволяє встановити співвідношення передніх і задніх осей авто, його коректність.
  • 3D-стенди - вдосконалені види агрегатів для регулювання розвалу сходження. Демонструють геометрію транспортного засобу в тривимірної моделі, що підвищує продуктивність процесу, прискорює його і забезпечує максимальну точність даних.

Тип стенда розвалу сходження впливає не тільки на тривалість вимірювання, але і вартість. Для виконання базових завдань в рамках невеликих СТО підійдуть оптичні та комп'ютерні пристрої. Великим автосервісам з інтенсивної завантаженням краще віддати перевагу 3D-стендам.

На що звертати увагу, вибираючи стенд розвал сходження

Вибір пристрою для контролю і регулювання кута нахилу коліс повинен здійснюватися поетапно. Для початку слід визначити тип обслуговується транспорту - легковий, вантажний, спец- або мототехніка.

Також значення мають кількість коліс і довжина автомобіля, і рівень прохідності автосервісу. Додатково варто подбати про оснащення місця установки стенду, обладнавши його траверсом, поворотними кругами, підйомником або ямою.




Теги:сервіс, Авто, споживач, ремонт, розвал сходження, автомобілі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar