реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Автор книжки “Янелох” вважає, що його сатира відправила у відставку Сергія Сивохо

Юрій Луканов називає себе серйозним журналістом, який часто валяє дурня. Таке гасло стоїть на обкладинці аж третьої його книжки. Останню з них він видав приблизно за тиждень до початку карантину. Вона називається “Янелох” - ось так одним словом і присвячена Володимиру Зеленському та його команді.

Оскільки нині всі книгарні закриті автор продає книжку сам через інтернет і навіть записав відео на цю тему. Він тепер вважає, що його політична сатира має потужний вплив:) Там була епіграми наступного змісту:

“Щоб здобути перемогу,
треба яйця мать між ноги.
В президента Янелоха
замість двох яєць — Сивохо”.

Але після виходу книжки і відео Сивохо був усунутий з посади.

Там також є трохи довші віршики, зокрема, “Не вбивай Зеленського, Марусю!”.

“Хоч, Марусю, ти й з великим понтом,
все ж погрозу заховай свою гнилу.
Поки ти відсиділась на фронті —
мужньо з Путинім боровся він в тилу”.

Так починається цей вірш Він є закликом до підступної атошниці Марусі Звіробій, яку Зеленський хотів притягти до відповідальності, бо вважав, що вона, войовнича, хоче здійснити замах на його життя і таким чином зірвати його миротворчі потуги. Але днями раніше запроваджені запобіжні заходи щодо Марусі були зняті

Луканов цитує старий радянський фільм: “За гуманизм и дело мира отважно борется сатира”. Він переконаний, що без його книжки Сивохо досі сидів би на посаді, а Маруся сіла б до в’язниці. Так і не ясно — чи то він продовжує валяти дурня, чи то серйозно вірить у вплив свого войовничого слова.

У нього є твори, присвячені різним політичним діячам, зокрема, президенту Росії Владіміру Путіну.

“Ніколи звичай не минеться,
завжди на світі так було:
коли стоїть, то @уєм зветься,
а як обвисне, то @уйлом”.

Автор сподівається, що його потуга його сатири не обмежиться Україною, а дійде нарешті до Кремля. Він навіть готовий пустити співчутливу сльозу, коли це станеться.

Книжка “Янелох” вже третя із специфічної серії від Юрія Лукнв.аао Перша вийшла 2000 року і називалася “Козюльки”. Друга побачила світ 2006 року і називалася “Колода від Ющенка”. Вона була презентована тоді під адміністрацією президента.

“Після того, звісно, писалося, але якось вже не думав, що назбирається на цілу книжку. І тут раптом прийшов до влади він, - каже Луканов, - і він та його команда ледь не щодня дають мені матеріал для натхнення. Мало не щодня я виливаю жовч на клавіатуру свого компа. Так і назбиралося на книжку. Я дуже вдячний виборцям Володимира Зеленського, що вони подарували мені таку Музу, а точніше — Муза”.

Всім прихильникам Володимира Зеленського і своєї творчості Луканов повідомляє: “Книжка має кишеньковий формат. Ціна її 50 гривень. Крім того, можете придбати примірник моєї попередньої книжки "Колода від Ющенка" за 15 гривень. Останнім часом замовляють навіть «Козюльки». Зважаючи на те, що їх залишилося всього лише пару десятків примірників і вони вже раритет, то їхможна купити за 100 грн.

Бажаючі напишіть мені на мою електронну пошту [email protected] у віконці "тема" запишіть "Янелох". Там вкажіть: 1. Хочете ви одну чи й попередні книжки «Колода від Ющенка» і «Козюльки» так само. 2. Номер Нової пошти 3. Номер свого мобільного телефону й ім'я. 4. Чи підписувати вам книжку? Попереджаю: почерк у мене жахливий. З цим нічого не можна зробити:( 5. Пропоную вибрати варіант оплати: або післяплатою, але це на 2 відсотка дорожче, плюс 20 грн за переказ грошей, або на мою картку в Приваті: 5169330517435639 .Доставка за рахунок отримувача. Членам КПСС на 50 відсотків дорожче:))Наголошую: писати на електронну пошту. Це не примха. Просто дуже складно контролювати замовлення з кількох джерел.”



Теги:Юрій Луканов, Сивохо, нові книги, сатира, Янелох


Читайте також



Коментарі (0)
avatar