реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Автопригоди. Погоня міліціонерів за нетверезим водієм

«Порядок в країні починається з порядку на вулиці» - так новим начальником УМВС Олександром Михайликом було озвучено один з головний пріоритетів роботи міліції. А поскільки вулиця обов'язково включає в себе і проїжджу частину, то наведення порядку на дорогах напряму стосується і працівників ДАІ, це вже їхня прерогатива, як один з пріоритетів роботи ОВС.
На період урочистостей та відзначення пам'ятних дат: 26 квітня, 1 та 9 травня працівники ДАІ, як і всі інші підрозділи ОВС, працювали у посиленому режимі.

30 квітня, наряд ДАІ Варвинського райвідділу УМВС в складі начальника ВДАІ майора міліції Сергія Гнєвуша та інспектора з дізнання ВДАІ, молодшого лейтенанта міліції Олега Башегурова ніс службу по відпрацюванню населених пунктів району і перебував безпосередньо в селі Журавка на вул. Лесі Українки. Приблизно об 11-й годині працівники міліції звернули увагу на вантажний автомобіль ЗІЛ-130, без номерних знаків, який рухався в напрямку центра міста.

На вимогу правоохоронців, автомобіль зупинився і з нього вийшов чолов'яга, кілограмів так під 130, з явними візуальними ознаками алкогольного сп'яніння. Документів на автомобіль та прав на водіння машини у горе-водія теж не виявилося. Тому працівники міліції запросили чоловіка до службового автомобіля для складання адмінпротоколу. Спочатку порушник слухняно пішов до машини, але коли почув, що доведеться їхати на медичне обстеження - несподівано різко вискочив з машини та, вскочивши у ЗІЛ рвонув з місця на шаленій швидкості. В цей час начальник ВДАІ намагався знайти понятих та свідків, які б підтвердили особу затриманого, оскільки документів у нього не було, і відійшов до лавочки під парканом, де в цей час сиділи люди - місцеві жителі.

Зрозумівши, що порушник тікає, міліціонери прийняли єдино вірне рішення - переслідувати його і, ввімкнувши світлову та звукову сигналізацію, помчали за ним. Порушник мчав сільською вулицею на шаленій швидкості не розбираючи дороги, здіймаючи стовп куряви та долаючи величезні баюри. Коли він звернув на вул.. Шевченка, Сергій Гнєвуш зрозумів, що тепер він не втече, адже ця вулиця вела в тупик, далі була драглиста заплава і починався болотистий ліс.

Машина з розгону промчала болотистим лугом ще метрів 100 і застрягла. Міліцейська «дев'ятка» «сіла» ще раніше. І тому працівники ДАІ, вискочивши з застряглої машини, продовжили переслідування пішки. З застряглої вантажівки також вискочило двоє чоловік і кинулися в різні боки. Невідомий порушник тримав у руках 5-літрову каністру з бензином з якої, як потім з'ясувалося, і живився автомобіль пальним, замість паливного баку (ось така собі суперсистема). Тікаючи все далі в болото, чоловік, якому і так було важко бігти з його комплекцією, все більше застрягав у багні. В такій ситуації худорлявий лейтенант та підтягнутий майор швидко наздогнали порушника. Побачивши, що попався, горе-водій розвернувся до переслідувачів і, хлюпнувши на них бензином з каністри, облив себе та закричав що зараз усіх попалить.

В цей момент Башегуров схопив бешкетника за праву руку з каністрою. Але різниця у вазі більш ніж в 2 рази, (вага лейтенанта близько 60 кг.) не дозволила здійснити затримання одразу. Хуліган вільною рукою схопив правоохоронця за формений одяг намагаючись звільнитись від захвату і одним ривком відірвав лівий погон та шеврон на кітелі працівника міліції, а потім ще й боляче вдарив його по нозі. В цей час на допомогу колезі підоспів і начальник ВДАІ Сергій Гнєвуш. Удвох вони таки змогли вгамувати порушника, надягши на нього «браслети». Всі троє були геть чисто виваляні в грязі та в пошматованому одязі.

Доставивши хулігана до Варвинського райвідділу міліції було остаточно з'ясовано його особу та складено адмінматеріали. Затриманим виявися 45-річний Олександр, житель села Журавка, колишній «афганець». За словами односельців та дільничного - не раз вже потрапляв у поле зору в стані сп'яніння, навіть його не раз бачили в такому стані на мотоциклі. Але от за кермом вантажівки він «спіймався» вперше. Добре що хмільний водій не встиг ще далеко від'їхати від домівки (всього якихось 200-300 метрів), а то невідомо якої б біди він ще міг накоїти у такому стані.

А от машина без номерів - це окрема історія. Колись вони з напарником купили списаний ЗІЛ-130 для ведення спільного бізнесу. Оформили авто на Олександра, а їздив його напарник, але коли прийшов час сплачувати податок, напарник «кинув» Сашка, сказавши: «На тебе машина записана - ти і плати». І тоді розлючений чоловік пішов і зняв автомобіль з обліку взагалі (звичайно ж знявши номерні знаки). Залишається тільки незрозумілим - куди на машині без номерів можна їздити? Хіба що по сільській вулиці, та й то там, де немає працівників ДАІ. А тут халепа - попався, та ще й п'яний.

Зараз Варвинською прокуратурою проти Олександра порушена кримінальна справа за ст. 342, «опір... працівникові правоохоронного органу» та ст. 345 Кримінального Кодексу України «... насильство щодо працівника правоохоронного органу», які передбачають покарання від штрафу у 1700 грн. (ст..342), аж до обмеження або позбавлення волі на термін до п'яти років (за ст..345 КК України).

Хіба що суд врахує те що чоловік раніше ніколи не був судимий та наявність у нього трьох неповнолітніх дітей? Але прикриватися дітьми безкінечно неможливо то ж дочекаємось рішення суду. А поки що - розслідування триває.

Борис КОНОВЧЕНКО,
головний спеціаліст відділу зв'язків з громадськістю
УМВС України в Чернігівській області




Теги:міліція, відпрацювання, Гаишники, вулиць, ДАІ, Пригода, ГАИ, вулиці, даішники, дорожня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar