реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Дорожній рух. Розмова з начальником ДАІ

Начальник Управління Державної автоінспекції УМВС України в Чернігівській області Олександр Єршов провів чергову зустріч із журналістами, під час якої обговорено спектр питань щодо гарантування рівних прав учасників дорожнього руху — як водіїв, так і пішоходів.

Керівник ДАІ зазначив, що тільки в січні цього року на автошляхах області скоєно 22 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 4 особи загинули та 25 травмовані. Переважна більшість ДТП, у яких є загиблі і травмовані, трапилися з вини пішоходів, які, перебуваючи напідпитку, раптово з’являлися на проїжджій частині вулиці.
Також працівники ДАІ зафіксували 734 випадки, коли водії керували своїм автотранспортом у нетверезому стані. А це на 21 відсоток більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Серед порушень дорожнього руху керівник обласної ДАІ назвав і інші причини зростання аварійності на автошляхах, а це: перевищення швидкості — на 62% більше (2214 порушень), неправильний проїзд перехресть — на 32% більше (424 порушень), виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил обгону — на 35% більше (257 випадків).

Чи не вперше ДАІ оприлюднило й «деталізовані» аналітичні аспекти скоєння ДТП. Виявляється, правопорушення на дорогах скоюються здебільшого у четвер та п’ятницю, з 16 до 19 та близько 23-ої години.
Журналістів, звичайно, цікавили окремі випадки, які були оприлюднені останнім часом у багатьох телеканалах щодо неправомірних дій самих «даішників».
Із цього приводу Олександр Єршов сказав: «На сьогоднішній день розроблені алгоритми дій працівника ДАІ в нетипових ситуаціях, що можуть виникнути між водієм та інспектором. Ці методичні рекомендації надані кожному працівникові ДПС ДАІ області, що залучаються до несення служби по нагляду за дорожнім рухом. В посібниках визначені підстави для зупинки працівником Державтоінспекції МВС транспортного засобу згідно з чинним законодавством».
У той же час О.Єршов зазначив, що однозначно так розцінювати ситуації, які трапляються між автоінспекторами та водіями, не можна. Як позитив він навів приклад, коли саме завдяки чіткій роботі працівників ДАІ в Донецькій області затримано автомобіль, у багажнику якого знаходився його власник, зв'язаний і з петлицею на шиї. Якби працівники не вжили заходів щодо переслідування та затримання цього авто, людина б загинула.
Багатоканальний телефонний номер «гарячої лінії» ДАІ: (0462) 65-20-20. А для СМС-повідомлень такий номер: +38(091) 342-00-02.




Теги:міліція, Чернігів, ДАІ, шляхи, вулиця, дорога, ЄРШОВ, ГАИ, Олександр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar