реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Автобус "Богдан" возив не тих, кого треба...

Учні з села Камінь Новгород-Сіверського району щодня долали пішки по 16 км… А їхній шкільний автобус курсував по місту і району без них.
Такий факт встановили спеціалісти КРУ в Чернігівській області при ревізії використання коштів державного та обласного бюджетів на реалізацію державної і регіональної програм ,,Шкільний автобус”, якими передбачено забезпечення підвозу учнів та вчителів, що проживають поза зонами пішохідної досяжності, до базових шкіл у сільській місцевості.

Всього у 2007-2009 роки на реалізацію програм ,,Шкільний автобус” з державного та місцевих бюджетів було використано 7,2 млн грн. За ці кошти для сільських загальноосвітніх закладів у сільській місцевості купили 42 автобуси.

Один з таких автобусів (марки «Богдан» вартістю 250 тис. грн.), придбаний у грудні 2008 року управлінням освіти і науки обласної державної адміністрації, було передано на баланс відділу освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації для використання за цільовим призначенням.

Проте відділ освіти не закріпив автобус за сільською школою. А упродовж 2009 року — березня 2010 року використовував його для забезпечення роботи методичного кабінету відділу освіти РДА та для безкоштовного підвозу дітей до навчально-виховного комплексу ,,Дзвіночок” Новгород-Сіверської міської ради.

Між тим 13 учнів, які проживають у с.Камінь і навчаються у Кам’янсько-Слобідській школі, щодня долали пішки по 8 км до школи і 8 — назад.

Леонід Висоцький,

заступник начальника відділу інспектування у сфері освіти і науки

КРУ в Чернігівській області




Теги:Леонід Висоцький, КРУ в Чернігівській області, автобус Богдан, програма Шкільний автобус, Н.-Сіверський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar