реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

АСАДЧЕВ: «ТИМОШЕНКО мені не подруга, але істина дорожча»

«Єдине, у чому дійсно винна ТИМОШЕНКО – це в тому, що для її звинувачення використали бюджетний кодекс, свого часу пролобійований нею самою», − так член Правління Української народної партії, колишній заступник голови парламентського бюджетного комітету, екс-губернатор Полтавщини Валерій АСАДЧЕВ прокоментував постанову про обвинувачення ТИМОШЕНКО у справі з грошима по кіотському протоколу.
За його словами, «зі змісту постанови видно, що Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні бюджетних коштів, «з особистих інтересів». «Але про особистий інтерес можна було б говорити, аби Тимошенко і собі особисто виплатила пенсію з цих грошей, оскільки вона ще не пенсіонерка, то це не так», − констатував АСАДЧЕВ.
«У кримінальному кодексі України є дві статті, які прямо пов’язані з порушеннями використання бюджетних коштів: є видання розпорядчого акту-доручення, предметом якого, як стверджує слідство, є бюджетні кошти ( ст.211 ) і є нецільове використання бюджетних коштів: замість програм з екології – виплата пенсій. ( ст.210 )», − сказав член УНП. «Проте ТИМОШЕНКО звинувачують не за цими статтями, а за статтею 365 КК України: перевищення влади або службових повноважень, яка не пов’язана з бюджетними коштами», − наголосив політик.
На думку АСАДЧЕВА, розгадка криється у тому, що «за статтями 210 і 211 існує покарання у вигляді штрафу, в той час як за статтею 365 передбачається покарання у формі виправних робіт або ув’язнення».
Разом із тим, АСАДЧЕВ переконаний, що «гроші, отримані згідно кіотського протоколу зовсім не використовувалися за нецільовим призначенням». «У 2009 році кошти кіотського протоколу передбачалося використати тільки у сумі 50 млн грн, а надійшло майже 3 млрд.: не використати таку можливість у скрутний кризовий час, закрити фінансовий дефіцит у такій соціальній сфері, як виплата пенсій, було б нерозумно», − вважає він.
«У даному питанні ТИМОШЕНКО діяла і в межах закону (вона мала право дати доручення підлеглим установам), і в межах економічної доцільності, бо фактично вирішила соціальну проблему найдешевшим способом», − пояснив АСАДЧЕВ.
Він наголосив, що «у 2010 році кошти знову були на рахунках казначейства: про це свідчить звіт про виконання державного бюджету України на 2009 рік підписаний вже новим міністром фінансів ЯРОШЕНКА». «Тож кіотські гроші використали тільки для покриття касового розриву, який утворився у пенсійному фонді», − ще раз наголосив він.
«Все це наводить на роздуми про замовний характер справи», − підсумував Валерій АСАДЧЕВ.

Пресс-служба УНП








Коментарі (0)
avatar