реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Алєк Росс:» Інтернет міняє владу і світ» (оновлено)

Форум Посла США – нову ініціативу Посла США в Україні Джона Теффта -- у середу розпочато лекцією Алєка Росса, старшого радника з інновацій Державного секретаря США Гіларі Клінтон.

Символічно, що лекція звучала у Будинку вчителя – сам гість розпочинав життєву кар’єру вчителем шостих класів у Балтіморі. Виявилося, що і походження його предків з Києва: «Коли я збирався летіти в Київ, батько сказав мені, що ти, мовляв, повертаєшся додому, бо прапрадід був з Києва і мав прізвище Ружнєцкі».

Вже потім, на урочистому прийомі в посольстві США, я запитав Алєка Росса про національність його прапрадіда, хоча в Америці два питання вважаються найбільш нетактовними – про національність і зарплату. Алєк підтвердив – предок був поляком українського походження.

Лекція молодого американського дипломата стосувалася новітніх комп’ютерних технологій на службі дипломатії – скажімо, після трагедії на Гаїті завдяки групі молодих комп’ютерників було зібрано 35 мільйонів доларів допомоги через соціальні мережі. При тому, що один внесок був не більше, ніж 35 доларів.

Мова йшла також про «твіттерні революції» у Тунісі, Єгипті та інших арабських країнах, про «Вікілікс» і питання національної безпеки. Цікаво, що питання про останнє задавали українські журналісти Остап Кривдик, Єгор Чичеринда. Після Києва Алєк Росс мав летіти в Москву і там його візит викликав роздратування російської преси.

Детальніше про лекцію Алєка Росса я розповім у наступному номері газети «Сіверщина». Для нашого видання важливо, що я був запрошений Послом США Джоном Теффтом саме як редактор незалежної газети.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Сіверщина, інтернет-технології, Джон Теффт, США, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar