реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Тирло з Сеньківки перенесуть у Брянськ

На стику трьох республік – України, Росії та Білорусі традиційно, ще з радянського часу, проходив фестиваль дружби, який тільки звався молодіжним, а насправді був пропагандистським, комуністичним, де виступали далеко не молоді керівники держав і областей. За назвою українського села, біля якого побудовано монумент дружби, він звався фестивалем у Сеньківці.

Проте з початку російсько- української війни, тобто з 2014 року, фестиваль не проводився, бо українська сторона, звісно, відмовилася брати в ньому участь.

Тепер же росіяни, як повідомляє сайт «Брянская губерния», вирішили провести його в Брянську. Українську сторону представлятимуть …окуповані території Донбасу. Гомельська область від Білорусі також імітуватиме дружбу народів.

Майданчиками проведення заходу у Брянську стануть кафедральний собор в ім'я Святої Трійці, площа Партизан, Театральна площа, Слов'янська площа. Спортивні змагання відбудуться на стадіоні "Спартак".Захід запланований на останні числа червня. Серед учасників заявлені і «школярі та студенти з сусідніх держав».

Тим часом Чернігівська обласна військова адміністрація розглядає плани ліквідації трьох стел, які біля Сеньківки символізують «єдність трьох народів». Рішення про демонтаж монументу одноголосно було ухвалено на засіданні консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури та туризму, національностей та релігій. Документи передали до Міністерства культури та інформаційної політики для подальшого зняття пам'ятника з обліку. Після цього приступлять до знесення. А у саме село Сеньківку повертаються його мешканці, які повтікали від «братської любові росіян».

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

PS Пригадую, як Петро Антоненко у газеті "Сіверщина" називав сеньківське свято тирлом і як обурювалися деякі наші тожеукраїнци! Хіба ж дивно, що за часів Януковича газета "Сіверщина" була знищена замполітом совєтської армії та його підручним? Соупадєніє, як каже пропагандист Соловйов...



Теги:широка війна, Сеньківка, Сіверщина, Петро Антоненко, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar