реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Військовий адреналін для школярів: ФОТОРЕПОРТАЖ

Всі школярі Чернігова відзначили День захисника Вітчизни воєнізованими спартакіадами. Але лише учні трьох шкіл відчули справжній «екшн» під час змагань з військовими Чернігівського гарнізону. Адреналін на цих змаганнях, можна сказати, зашкалив. Як в учасників змагань, так і у їхніх вболівальників.

Конкурси на краще подолання велосипедного серпантину поміж гранат, вальсування з чарівними дівчатами, перетягування канату поодинці й командами, розбирання й збирання автомата Калашникова, одягання протигазів й захисних комбінезонів, підтягування на перекладині, штовхання гир і ще чимало інших випробувань дістались учасникам цих змагань.

За першість змагались солдати-строковики осіннього призову з Регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ», де командиром полковник Микола Гарбуз, і школярі підшефних 27, 28 і 33 загальноосвітніх шкіл. Кожна команда складалась з «десятки» кращих школярів і військових.

Такі змагання проводяться тут не вперше і школярі готувалися до них заздалегідь. На уроках і в позашкільний час. Також їм у підготовці допомагали офіцери-шефи.

До речі, офіцери частини досить часті гості шкіл не тільки під час планових лекцій, бесід і показових занять. Вони допомагають викладачам щодо обладнання кабінетів з військової підготовки, тиру, в проведенні різноманітних військово-патріотичних заходів. Учні в свою чергу приходять до частини на екскурсії, вітають з нагоди військових свят концертними програмами тощо.

Викладач предмету «Захист Вітчизни» підполковник запасу Володимир Старовєров прокоментував:

- Старшокласники до змагань готувалися дуже серйозно, адже вони знали, що захищають честь школи, в них вірили знайомі, друзі, дівчата. Навіть після закінчення уроків хлопці приходили потренуватись у розбиранні й розбиранні автомату Калашникова, займались у спортзалі на перекладині та з гирями.

Святкові змагання військових і старшокласників підшефних шкіл проходили весело, в невимушеній товариській атмосфері, під акомпанемент бадьорих мелодій. Вболівальники, особливо дівчата, підтримували своїх однокласників оплесками, скандуваннями гасел.

Поміж конкурсами, у хвилини короткого перепочинку, шкільні аматори виконували пісенні, танцювальні, гімнастичні номери, створюючи на змаганнях справжнє шоу.

Молоді солдати, ще вчорашні школярі, які хоч зовсім небагато часу прослужили у військовій частині, вирізнялись поміж інших учасників змагань впевненими діями, чіткістю і витривалістю. Так, молоді солдати Харків’янин Павло Герасименко за одну хвилину 63 рази штовхнув шістнадцятикілограмову гирю, а чернігівець В’ячеслав Пономаренко 29 разів підтягнувся на перекладині.

Трошки підвело солдатів під час перетягування канату військове взуття – берці: в ньому на підлозі спортзалу вони відчували себе ніби на льодовій ковзанці.

У результаті, за рішенням журі, команда юнаків у погонах здобула друге місце, а перше дісталося школі №33. Усі команди були нагороджені грамотами і подяками від командування частини, міського військового комісара, а також отримали смачні торти.

Безумовно, всі хлопці, військові й школярі, намагались показати найкращі результати. Під скандування вболівальників, на перекладині й з гирею, вони напружували свої м’язи до тремтіння, викладались до кінця.

– На мою думку, головним на цих змаганнях, – вважає заступник командира частини з виховної роботи майор Григорій Токар, – було дружнє спілкування, пропагування здорового способу життя, духовного і фізичного розвитку і, що найголовніше, реклама військової служби. А вона по плечу лише сильним, спритним, витривалим і впевненим у собі людям.


Олександр ПАРІЙ, Григорій МАЗУР,

Медіацентр МО України (м.Чернігів)

ФОТО Григорія Мазура

На фото: миттєвості змагань







Теги:змагання, День захисника Вітчизни, школярі, офіцери, Спорт, адреналін


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Молодцы эти ребята, а вот некоторые юноши не хотят служить в армии…

В военкомате работает призывная комиссия. К военкому обращается
один призывник и умоляет:
- Товарищ полковник, отстраните меня от армии, а я вам пять тысяч дам!
- Не обманешь? Хорошо, приходи сегодня на кладбище в два часа ночи с
деньгами.
В назначенное время призывник пришел на кладбище и видит такую
картину: сидит военком на кресте, весь голый, в руках гитара и песни поет.
Увидел призывника, слез с креста, взял деньги и говорит:
- Завтра к 1000 приходи на призывную комиссию, я все устрою.
Приходит на следующий день призывник, а ему говорят:
- Зачислен ты на флот на 3 года.
У призывника чуть сердце не остановилось.
- Как же так? Я сегодня ночью военкому 5 тысяч отдал, а вы меня на
флот, да еще и на 3 года!
Военком поражен:
- Когда? Клевета! Ничего не давал!
- Как же, товарищ полковник, вы еще голым на кресте сидели, песни на
всё кладбище орали!
Военком и говорит:
- Товарищи члены комиссии! Да у парня с головой не всё в порядке. Его
не то, что во флот, а вообще от армии надо отстранить!

*****
Внучек спрашивает дедушку:
- Дедушка, ты на войне был?
- Был внучек, был...
- А руку тебе на войне оторвало?
- Да внучек, на войне...
- А как это было?
- Когда в военкомат тащили...

*****
А на медкомиссии - каких только хохм не бывает!

На медкомиссии призывников перед хирургом,
стоит голый призывник – руки по швам.
Хирург записывает его в журнал,
косится на призывника, на середину туловища и говорит:
- Что, уже женат?
Призывник смотрит себе на середину туловища и говорит, краснея:
- А что? Так заметно?
- Ну, кольцо ж на пальце, - бурчит хирург и пишет дальше.

avatar