реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

А де дороги? Або не робіть із нас дурнів

Завершується 2017 рік, у якому, за словами Президента Петра Порошенка, «на будівництво українських доріг там, де це ніколи не робилося, тільки в цьому році було виділено 16 млрд. грн».

А у селі Слобідка Талалаївського району , завдяки місцевим менеджерам - голові сільради та голові РДА - про дороги можна тільки мріяти. І поки Президент України звітує, що "країна розвивається. Це вже видно і по дорогах. Тому на наступний (2018) рік на їх будівництво і ремонт заклали 40 млрд грн» жителі таких маленьких сіл, як наше, руками витягують свій чобіт із розкислої глини вкупі з чорноземом. Саме таким сучасним шляхом вони прямують до зупинки шкільного чи рейсового автобусу. Хтось поспішає на роботу, хтось до школи, чи садочка, хтось - на святковий вечір. І хоча зранку в люди ми виходимо по-різному вдягнутими, та ввечері повертаємося однаковими: заляпаними по лікті брудом.

Ми буквально носимо на собі рідну землю. Ми ходяча карта ґрунтів нашого краю. Та що там люди, і автобус маршрутом «Талалаївка-Чернецьке», прямуючи через наше село, на кожній ямі нахиляється убік так, що люди починають хреститися, а у погану погоду взагалі не заїжджає у Слобідку. Дарма, що жителі Слобідки останні 7 років звертаються до керівників із проханнями відремонтувати єдину у селі дорогу, яка колись мала тверде покриття, та прокласти нові по вулицях, де лише земля.

При цьому дороги у селі Стара Талалаївка, де знаходиться наша сільська рада, і ремонтуються, і будуються щороку. А саме зараз, за наші гроші, іде будівництво дороги по вулиці, де живе голова. Після усних звернень із 2015 року слобідчани почали звертатися письмово, направляючи прохання і до сільського голови Василя Покришки, і до тодішнього голови РДА Сергія Коломайка – у відповідь отримували відписки та роз’яснення, а нещодавно відправили звернення і до нового керівника Талалаївського району – голови РДА Анатолія Дупи. У відповіді за підписом голови РДА сказано, що по селу Слобідка перші 1200 метрів шляху знаходяться на балансі Срібнянського райавтодору, а інші дороги села перебувають у комунальній власності.

Оце і все вирішення даного питання. І що далі? Будемо чекати ДТП? Хто з нас головний менеджер району, що повинен звертатися до держави, автодору, до голови сільради? Чи, замість того, щоб вирішити питання, керівнику легше вкотре ознайомити нас з інформацією, яку вже знає у Слобідці кожна дитина? Може, там, у різних кабінетах влади, на зручних стільцях та в начищеному взутті, чекають, поки селяни за них зроблять усю роботу? Тоді навіщо нам такі керівники?

Сергій РОТАЧ,
с.Слобідка, Талалаївський район
Опубліковано в газеті "Сіверщина" за 28 грудня. Передплатити газету можна з доставкою з лютого



Теги:дороги, Слобідка, Талалаївський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar