реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

73-річний директор для покривання маніпуляції Мойсієнка?

Три заклади культури Чернігівщини незабаром отримають нових керівників. Їх обрали конкурсні комісії в облдержадміністрації відкритим голосуванням після доволі довгих обговорень.

Найоригінальнішим може бути призначення 73-річного Петра Закупри директором обласного науково-методичного центру. Він раніше працював директором Палацу хіміків.

Можливо, його призначення лоббіюється з метою безконфліктного покривання вилучення гуртожитку ОНМЦ, яке здійснив колишній начальник департаменту культури, туризму, національностей та релігії ОДА Сергій Мойсієнко. Спочатку він відрізав для свого сина 90 квадратів, зробивши окрему квартиру та провівши у ній капітальний ремонт за бюджетний рахунок. Автономне опалення - також. Зійшло з рук, незважаючи на звернення штабу національного спротиву в обласну прокуратуру.

Потім через сесію обласної ради провів фактичну приватизацію решти гуртожитку. Зрозуміло, що синова квартира таким чином узаконюється із комунальної власності у приватну. Даром. Нині Сергій Мойсієнко очолює обласний театр імені Т.Шевченка, а глибокий пенсіонер Закупра сидітиме тихо - для чого йому той гуртожиток, краще на посаді протриматися...

У Новгород-Сіверському державному історико-культурному заповіднику «Слово о полку Ігоревім» директором має стати Олена Мовчан, колишня голова райдержадміністрації. Кандидатуру Миколи Сугоняко, який був директором заповіднику досі впродовж близько 30 років, комісія не підтримала, віддавши лише один голос, двоє членів комісії не голосували за жодного із претендентів.

Вибір комісії (шість голосів "за") мені здається оптимальним - принаймні, пані Олена є українською патріоткою і, на відміну від свого попередника, заглядатиме не в чарку, а в документи.

Новий директор буде і у Чернігівського обласного художнього музею ім. Галагана — за теперішню директорку Ірину Ральченко комісія віддала три голоси, вдвічі більше – шість голосів — за її заступницю Світлану Власенко, яка теж подала документи на конкурс.

Оскільки художнього музею, як такого у нас нема через рішення колишнього голови ОДА Миколи Бутка про передачу 1040 квадратних метрів музею Борису Дєдову, то, здається, гірше не може бути. Проте Світлану Власенко називають кандидатурою того ж Дєдова - тож варіанти дальшого занепаду музею ще можливі...
А окуповані приватною галереєю Дєдова, яка не діє, треба повертати в обласну власність. Не тільки формально, а й фактично. І робити там повноцінний художній музей!

Василь ЧЕПУРНИЙ

Переможці конкурсів зможуть стати на посади після того, як за їх призначення проголосують депутати на сесії облради і з ними буде підписано контракти.



Теги:нові кадри, Чернігівський художній музей, Слово о полку Ігоревім


Читайте також



Коментарі (0)
avatar