реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

700 тисяч – у зеленому списку

Ті, хто підписав декларацію зі своїм сімейним лікарем, як відомо, заносяться до зеленого списку. На Чернігівщині таких мешканців уже 700 тисяч, що становить 70 відсотків населення області. Щодоби декларації зі своїми лікарями підписують біля тисячі громадян.

Як повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Петро Гармаш, найкращою є ситуація у Корюківці – тут свого лікаря вже обрали 82 відсотки мешканців. В деяких районах лікарі вже «вибрали» всіх можливих пацієнтів. « Ми вдячні місцевій владі, головам ОТГ, які провели важливу роботу в цьому напрямку та успішно працюють над зміцненням матеріально-технічної бази медичних закладів, зокрема, із забезпечення лікарів комп’ютерною технікою, без якої діяльність медиків неможлива, - каже Петро Гармаш. -. Ми спостерігаємо тенденцію, коли первинна медична допомога вже не фінансується за остаточним принципом».

Минулого року в області запрацювала єдина центральна оперативна диспетчерська медицини катастроф, яка довела свою ефективність. А за програмою «Доступні ліки» виписано півмільйона рецептів на 29 мільйонів гривень.
"Голос України"



Теги:медична реформа, Корюківка, зелений список, доступні ліки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar