реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Лікарня сама купила апарат майже за 2 мільйони гривень

Єдиний такого роду в області апарат штучної вентиляції легень придбала Корюківська районна лікарня.

Дороговартісний прилад купили за кошти, які заробили за надані послуги. Вони надійшли від Національної служби здоров'я України. Власне, цей апарат є свідченням успіху медичної реформи, щодо якої так багато суперечок.

Нове придбання має два інтелектуальні режими для штучної вентиляції легень хворого пацієнта. За першого адаптивного режиму лікар задає мінімальні параметри підтримки дихання хворого, а апарат сам підбирає необхідні параметри вентиляції залежно від стану хворого.

Цей прилад гарний ще й тим, що, на відміну від ШВЛ старого зразка, він не спричиняє атрофії легень. Тобто якщо сказати по-простому, при його використанні людина не забуває, як дихати самостійно.

Апарат коштує 1 мільйон 800 тисяч гривень, придбали його у виробника -- у швейцарської фірми. Звідки в лікарні такі гроші? Директор лікарні Сергій Пивоваров пояснив, що від Національної служби здоров'я лікарня за надання послуг, в тому числі при Covid-19, отримує 4,2 мільйона гривень на місяць. Але цими коштами треба покрити не тільки зарплати та комунальні послуги, а й 300-відсоткові надбавки лікарям, закупівлю ліків та харчування хворих. Тому довелося дещо "стиснутися", щоб купити цей апарат.

На знімку: працівники Корюківської ЦРЛ та представники влади з новим апаратом ШВЛ

Фото Корюківської центральної районної лікарні.
"Голос України"



Теги:короновірус, апарати ШВЛ, Корюківка, медична реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar