реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Громадян хвилює стан довкілля

В І півріччі 2009 року до Держуправління надійшло 26 звернень громадян, з них: письмових – 19, на особистому прийомі у керівництва – 7.
В порівнянні з аналогічним періодом 2008 року кількість звернень зменшилась на 8 одиниць. Це добрий показник роботи з громадськістю, оскільки актуальні питання екологічного спрямування, які найбільше хвилюють громадськість розглядаються на засіданнях Громадської ради, що діє при Держуправлінні та широко висвітлюються в засобах масової інформації області.
Всі звернення, які надійшли до Держуправління, були розглянуті особисто керівництвом, визначені виконавці та встановлені відповідні терміни виконання. Розгляд 3 звернень вимагав обов’язкової інспекційної перевірки, тому їх направлено до Державної екологічної інспекції в Чернігівській області для подальшого реагування та надання відповідної інформації заявникам.
Найбільше громадськість області занепокоєна знищенням лісових та зелених насаджень (11 звернень), збереженням заповідних територій (3), фінансуванням проектів екологічного спрямування (2), забрудненням атмосферного повітря (1), знищенням флори і фауни (1), забрудненням землі (1).
З початку року до Держуправління надійшло 9 колективних звернень, в яких висловлювалось невдоволення громадськості щодо стану річки Стрижень, пошкодження та знищення зелених насаджень в м. Чернігові та смт. Сосниця Чернігівської області, також надавались пропозиції стосовно створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» в м. Чернігові. Крім того, громадяни висловлювали занепокоєння забрудненням підземних вод каналізаційними стоками у смт. Талалаївка Чернігівської області, звертались за допомогою в розміщенні першого на Чернігівщині Родового екологічного поселення.
Непоодинокими є звернення громадян до Держуправління з метою отримання інформації щодо екологічного стану області. Всім заявникам надаються ґрунтовні відповіді; окрім цього в мережі Інтернет діє сайт Держуправління, де можна знайти інформацію з різних питань екологічного характеру, його адреса: www.eco23.gov.ua.

Ірина Степанець
Держуправління охоронприроди в
Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar