реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

В „червоному” Щорсі УНП блокує використання радянської символіки

На сесіях районних та міських рад Чернігівщини продовжується ажіотаж навколо питання щодо використання радянської символіки на День Перемоги. Нагадаємо, що першою резонансне рішення прийняла Прилуцька районна рада, з подачі місцевих комуністів, зобов’язавши виконавчі органи, кожного року перед адміністративним приміщенням районної ради вивішувати червоний прапор поряд із державним. Цей приклад прилуцька райрада рекомендує повторити сільським, селищним радам, підприємствам, організаціям та загальноосвітнім закладам. Щоправда, в прилуцькому рішенні не йдеться про кошти ,на які придбають ці прапори.

Чернігівські комуністи „прогресивніше” поставилися до цього питання й відзначили в проекті рішення, яке роздали депутатам міської ради (сесія відбудеться 29 квітня), що радянську символіку на День Перемоги повинен замовити міськвиконком за кошти з міського бюджету.

В зв’язку з цим, Чернігівська обласна організація Української народної партії вже звернулася до прокуратури з вимогою розслідувати незаконні дії органів місцевого самоврядування. В заяві УНП є посилання на двадцяту статтю Конституції України та двадцять третю статтю Закону України „Про місцеве самоврядування”, які грубо порушують депутати, увалюючи подібні рішення.
Партійці також звернулися до всіх демократичних фракцій в радах Чернігівщини з проханням не підтримувати незаконні ініціативи комуністів, котрі хочуть зробити собі піар на державному святі.

Так, спроби протягнути рішення стосовно використання червоних прапорів із серпом та молотом на День Перемоги були заблоковані, за ініціативою депутатів від УНП, в Новгород-Сіверській районній раді. 28 квітня на сесії Щорської районної ради фракція Української народної партії переконала депутатів не приймати популістські рішення. В результаті проект рішення не набрав достатньої кількості голосів, що викликало обурення комуністів та, особливо, мера Щорса, присутнього на сесії, - також члена КПУ.

Ігор ЛЕВЕНОК






Коментарі (0)
avatar