реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Пролетарські травми

У 2008р. на підприємствах, в організаціях та установах області сталося 184 нещасні випадки, пов’язані з виробництвом. Травми отримали 190 осіб, з них 18 – загинули. Серед потерпілих – 64 жінки, 6 осіб на момент отримання травми перебували в нетверезому стані. Унаслідок нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, утрачено 8,4 тис. людино-днів, або 44,1 дня в розрахунку на 1 потерпілого, - повідомила "Сіверщину" перший заступник начальника Головного управління статистики Чернігівської області Катерина Свистун.
Рівень травматизму, пов’язаного з виробництвом, становив 0,7 особи на 1000 працюючих. З кожної тисячі працюючих чоловіків травму отримував один, а серед жінок коефіцієнт травматизму становив 0,4 випадка на 1000.
Найбільша кількість потерпілих (58%) травмована через організаційні причини (порушення правил дорожнього руху, невикористання або відсутність засобів індивідуального захисту, порушення технологічного процесу та ін.). Через технічні (конструктивні недоліки, недосконалість, недостатня надійність засобів виробництва та ін.) – 14,7%. Найбільш поширеними видами травм були падіння потерпілого (26,8%), та ушкодження в результаті дії предметів і деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються (19,5%).
Крім того, 50 осіб, з яких 14 загинули, були травмовані на підприємствах у результаті причин, не пов'язаних із виробництвом (алкогольне отруєння, захворювання тощо).
Протягом року потерпілим від нещасних випадків, включаючи членів сімей та утриманців загиблих, за рахунок коштів підприємств нараховано 181,5 тис.грн. на відшкодування заподіяної шкоди, з яких 37% – нарахування за п’ять перших днів за листками непрацездатності.
На заходи з охорони праці підприємства та організації витратили впродовж року 86,4 млн.грн., або в середньому 324 грн. на кожного працюючого.





Коментарі (0)
avatar