реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

1,2% сімейного бюджету пропивається

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, середньомісячні сукупні витрати середньостатистичного домогосподарства області в III кварталі 2008р. становили 2454 грн. Одним членом домогосподарства в середньому за місяць витрачалося 1035 грн, повідомила Катерина Свистун, перший заступник начальника Головного управління статистики у Чернігівській області.
Як і раніше, найбільшу частину сукупних витрат (47,6%) домогосподарства спрямовували на харчування.
Майже кожна третя гривня була потрачена на купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг. Зокрема, на одяг і взуття одним домогосподарством за місяць витрачалося 130 грн. (5,2%), на оплату житла, комунальних послуг – майже 154 грн. (6,3%). Купівля предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточне утримання житла забрало із сімейного бюджету ще 76 грн. ( 3,1%).
На охорону здоров’я середньостатистична сім’я дозволяла собі витрачати лише 2,9%, на відпочинок і культуру – 2,7%, а на освіту – узагалі 1,1%. У той час як на алкогольні напої та тютюнові вироби витрачалося, відповідно, 1,2% та 0,5% сімейного бюджету.
Допомога родичам та іншим особам, купівля акцій, сертифікатів, вклади до банків, витрати на будівництво, капітальний ремонт житла та інші напрями використання ресурсів домогосподарств склали 20,8% усіх витрат. У III кварталі 2007р. на це витрачалось 13,6%.





Коментарі (0)
avatar