реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Паску -- в своєму храмі!

У селі Вільне Коропського району відбулося освячення храму на честь святителя Феодосія Чернігівського

У Лазареву суботу, 11 квітня, преосвященнійший єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон звершив освячення храму на честь святителя Феодосія Чернігівського у селі Вільному Коропського району Чернігівської області.

Його преосвященству співслужили секретар Чернігівської єпархії протоієрей Роман Кіник та настоятель парафії священик Петро Петрів.

Одразу після чину освячення владика звершив Божественну літургію у новоосвяченому храмі. В кінці богослужіння єпископ Іларіон звернувся до прихожан зі словами настанови: «Храм – це місце на землі, де постійно перебуває Господь. Це місце, де людська душа зустрічається і спілкується з Богом, знаходить собі мир і благодать. Через Божественні таїнства, які звершуються у храмі, через щиру молитву та любов до Бога і ближніх, тут у храмі ми отримуємо благодать Святого Духа, яка нас укріплює, дає сили боротися з гріхом і пристрастями, стяжати святість та бути достойними Життя Вічного. Вітаю вас із великою урочистістю у вашому житті і житті вашого села, бо від сьогодні у ньому знову відновилася душа, яка була зруйнована і загублена колись. Нехай усі, хто будуть приходити до храму, отримують у ньому всесильну благодать та допомогу в Тройці славимого Бога – Отця і Сина і Святого Духа».

Преосвященнійший єпископ Іларіон відзначив церковними нагородами людей, які найбільше потрудилися у побудові храму. Орденом святої великомучениці Варвари було нагородженоЛюдмилу Самойловську – голову сільської ради с.Вільне, та патріаршими благословенними грамотами: Віктора Шкурка, Василя Перепадю та Людмилу Шкурай.

На згадку про цю радісну подію владика сфотографувався зі священиками та православними віруючими.

У невеличкому селі Вільному раніше був храм на честь Святителя Феодосія Чернігівського, але у горезвісні 30-ті роки минулого століття він був зруйнований. З тих пір цілі покоління селян виростали без храму... Мрія про свій храм давно була у свідомості селян і з приходом на парафію молодого священика отця Петра вона здійснилася. За півтора місяця старе приміщення у центрі села претворилося на затишний храм, хоча ззовні ремонтні роботи на даний час ще не довершені, але вже Вербну неділю, а через тиждень і Пасху Христову віруючі будуть зустрічати вже у своєму, рідному храмі.

Слід відмітити, що цією подією жителі села вдячні Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету, бо саме завдяки допомозі Святійшого у короткий термін з’явився у селі Божий храм.

Прес-служба Чернігівської єпархії






Коментарі (0)
avatar