реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Коли в Корюківці постане храм?

Коли в Корюківці постане храм?
Прихожани Свято-Вознесенської парафії Української православної церкви Київського патріархату, її настоятель о.Тарас Баїк прагнуть збудувати новий храм у місті. Для цього у жовтні 2008 року вони звернулися до міського голови: «...Просимо дозволу на побудову невеликої церкви в пам'ять розстріляних і спалених корюківців та жителів сіл району, загиблих воїнів, у тому числі «афганців», ліквідаторів та постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Земельну ділянку площею 0,06 га для будівництва просимо міську раду надати у постійне користування церковній громаді у центрі міста навпроти існуючого пам’ятника жертвам фашизму, біля суду — за мінімально можливу ціну, в порядку, встановленому законодавством. Можливо, Ви знайдете спосіб безкоштовного виділення землі. Будівництво вестиметься на пожертви...».
Звернулись й до голови райради за сприянням у виділенні цієї ділянки безкоштовно та з проханням «вирішити питання про передачу зібраних раніше для меморіалу 23 тисяч гривень на рахунку Ощадбанку — на будівництво цієї церкви-пам'ятника-меморіалу, в тому числі для купівлі землі, якщо не буде змоги виділити її безкоштовно...».
Церкву готовий збудувати підприємець із смт Холми Віталій Запорожець. Його син Максим, студент четвертого курсу Харківського університету архітектури, проконсультувавшись з викладачами, вже навіть розробив проект.
Проте досі збираються прихожани приміщенні колишнього районного суду. Його їм виділили декілька років тому.
Нещодавно в Корюківці пройшли заходи з відзначення 120-річчя від дня народження видатного музичного майстра, автора сучасної української бандури і кобзаря Олександра Корнієвського. Взяли в них активну участь і парафіяни, до яких належить і зберігач спадщини кобзаря Діна Корнієвська. Напередодні урочистих заходів на могилі Олександра Корнієвського було встановлено новий мармуровий надгробок. На ньому місцевий художник Валерій Козій викарбував майстра у вишиваній сорочці з його улюбленою бандурою, а отець Тарас освятив надгробок.
Олександр ЯСЕНЧУК.





Коментарі (0)
avatar