реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

І приголубить, і ніс роз’юшить

192 СД-диска та 120 метрів магнітної плівки використала на своє плаття Катерина Смаль – учасниця ювілейного 10-го конкурсу «Міс чарівність», що відбувся у Мені серед учениць 10-11 класів.
Організатори конкурсу, районний відділ освіти та районний центр дитячо-юнацької творчості.
Конкурс складався з 4-х етапів та виступів менських творчих колективів –«Барвінок», «Імпровізіон», «Карнавал», зразкового спортивно-циркового колективу «Фієста» та естрадних ансамблів «Співоча пташка», музичного гурту «Центральний район» та народного артиста України, члена «Менського земляцтва» у Києві Михайла Мороза.
Відносно ж «прикольного платтячка», то його Катя одягла під час конкурсу «Мода онуків». Умови конкурсу передбачали створити таі наряди, які на думку дівчаток будуть носити їх онуки. Люда Слобода створила теж плаття з комп’ютерних дисків і додала до них плівку з трьох касет. Катерина Чичкан з пакетиків з під чипсів, а Таня Літвинова з одноразового посуду.
Але дівчатка не тільки хизувалися платтячками перед глядачами. Умови конкурсу змушували їх розкрити свої таланти як творчі так і інтелектуальні, розповісти про традиції своєї родини. Наприклад Зелінська Марина за допомогою своєї родини «напекла» на сцені «макошинських млинців», а Тетяна «відсвяткувала Різдво» у Карпатах.
Кожну дівчину прийшла підтримати команда, у яку входили як глядачі та артисти так і «обслуговуючий персонал». Ось наприклад закінчився конкурс, а Люда вже біжить до гримерки перевдягатися. Там її вже чекають родичі та подруги, що їй допомагають. Заходжу до гримерки і я, цікаво. Адже Людмила Слобода професійно займається панкратіоном – найбліьш жорстокою версією боїв без правил. Має 18 медалей, а нещодавно на чемпіонаті України у Чернівцях отримала «бронзу».
— Людмило, які тобі подобаються хлопці? – питаю в спортсменки.
— Однозначно не тюхтії.
— До тебе хлопці в Мені не чіпляються?
— Ні. Мене в Мені всі знають!
Мама додає, що Людмила з останнього чемпіонату приїхала, з руками в синцях.
— Скільки ви потратили на підготовку до конкурсу?
— Небагато. Близько 2-х тисяч. Ось цю сукню ми наприклад напрокат за 200 грн взяли.
Відносно результатів, то за словами голови журі конкурсу, заступника голови обласної ради Олега Обушного, критеріями для перемоги були не лише юність і краса претенденток, але і їхня кмітливість, гострота розуму, знання українських традицій, уміння гарно танцювати, тощо.
І хоч усі дівчата були гідні перемоги, переможницею стала лише одна дівчина. Це учениця десятого класу Макошинської середньої школи Марина Жилінська.
Результати конкурсу наступні:
«Міс фантазія» Гречко Юлія
«Міс артистизм» Чічкан Катерина
«Міс україночка» Слобода Людмила (місто Мена)
«Міс вишуканість» Смаль Катерина (село Феськівка)
«Міс чарівність» Желінська Марина (смт. Макошине)
«Міс «Майстер-плюс» Тетяна Літвинова
Всі вони отримали цінні подарунки від спонсорів конкурсу. Наприклад всім подарунки вручив заступник голови обласної ради Олег Обушний, а керівник Менського земляцтва у м. Києві Микола Ткач вирішив, що найчарівнішою є Марина Желінська, їй він окрім подарунка від земляцтва, вручив свою книгу «Непочата вода».
Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (1)
avatar
1
avatar