реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Порушники, дорожньо-транспортні пригоди і адміністративні санкції

В управлінні МВС України в Чернігівській області 12 лютого відбулась зустріч журналістів з відповідальними посадовцями - представниками Дорожньої автоінспекції.

Заступник начальника відділу обласного ДАІ майор міліції Віталій ГОРБАТКО висвітлив питання щодо аварійності на території Чернігівської області.

За минулий рік на шляхах Чернігівщини сталося 1192 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 206 осіб загинуло та 1469 осіб отримали тілесні ушкодження. У порівнянні з минулим роком кількість авто пригод зменшилась на 289 ДТП, кількість загиблих на 38 осіб, а травмованих на 270 осіб.

Віталій Горбатко акцентував увагу на основних причинах порушення правил дорожнього руху: перевищення швидкості, правил маневрування під час обгону, виїзд на смугу зустрічного руху у безпосередньої близькості до автотранспорту, керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння.
Зокрема, на території області сталося 220 дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Зловживання спиртним призвело до загибелі 24 осіб. Через перевищення встановленої швидкості руху сталося 507 дорожньо-транспортних пригод.
За 2008 рік зареєстровані 308 наїздів на пішоходів, з них 58 загинуло та 292 травмовані та 146 наїздів на велосипедистів.
Окрему увагу звернуто на дитячий дорожньо-транспортний травматизм. Зареєстровано 104 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 11 дітей загинули та 87 отримали поранення. Із загальної кількості ДТП з дітьми віком до 16 років, з вини дітей через порушення ними Правил дорожнього руху сталося 25 ДТП, у яких 3 дітей загинули та 28 отримали тілесні ушкодження.


Старший інспектор сектору дорожньо-патрульної служби відділу ДАІ області майор міліції Георгій СОЛОМАХА відповів на запитання щодо організації розшуку викраденого автомототранспорту.
На території області в 2008 році скоєно 104 незаконних заволодінь транспортними засобами, з яких 74 відсотки розкрито. Найбільше заволодінь скоєно в Чернігові, Ніжинському, Козелецькому, Прилуцькому районах області.
При 71 транспортній пригоді водії з місця скоєння ДТП зникли. На даний час залишаються нерозкритими 2 таких пригоди, по яких проводяться розшукові заходи по встановленню автомобілів та водіїв.
Про деякі особливості в сфері практичного застосування норм чинного законодавства до порушників правил дорожнього руху розповів старший інспектор сектору адміністративної практики ВДАІ УМВС України в Чернігівській області капітан міліції В’ячеслав СЧАСЛИВИЙ.

>


А тим часом український уряд вніс до Верховної Ради законопроект про зміни в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.
Передбачається введення диференційованих ставок для власників автомобілів, яким більше 7 років.
Транспортний збір для таких автомобілів розраховуватиметься по коефіцієнту 0,7, для тих, яким більше 10 років - 0,6, більше 15 років - 0,5.
Ставки податку при проведенні реєстрації, перереєстрації і чергового технічного огляду встановлюватимуться:
15 гривень за 100 куб. см для автомобілів з об’ємом циліндрів двигуна до 2200 куб. см;
20 грн для авто з об’ємом двигуна від 2201 до 2500 куб. см;
50 грн для авто з об’ємом двигуна від 2501 до 3000 куб. см;
80 грн для авто, у яких об’єм двигуна складає вище 3000 куб. см.

ФАКТАЖІ

(з прес-конференції)

- Скільки оштрафовано порушників правил дорожнього руху?- Працівниками ДАІ та судами в Чернігівській області з часу введення в дію нового «автодорожнього» законодавства накладено адміністративних стягнень на суму 4 мільйони гривень. З них сплачено біля 2 мільйонів 400 тисяч.

- Чи доводяться фінансові плани (щоденні, тижневі) для працівників ДАІ, які працюють на автошляхах області?- Таких планів не існує.

- Скільки судом було відмінено рішень по стягненнях працівниками ДАІ з порушників дорожнього руху?- З початку дії нового законодавства судом було скасовано 8 таких постанов.

- В Інтернет - газеті «Високий вал» розміщені фотознімки, на яких зображено автомашини, що знаходились на вулицях Чернігова в заборонених місцях. На одному із фото зафіксований автомобіль з ДАІшними номерами. З тих фотознімків видно, як вийшов з машини міліціонер, купив цигарки і сів знову в автомобіль. Його покарали якось?- Це був начальник ДАІ міста, підполковник міліції. Він був на патрульному автомобілі «Фольксваген-пасат», номер 339 99 … . Він там зупинявся, але порушень правил дорожнього руху не було.

- Чому у місті багато порушень на зупинках громадського транспорту (зупиняються приватні автомобілі)?- Коли штрафи були по 3,50 грн, то автомашини не ламались, а коли значно підвищились, то усі автомобілі, які водії залишають на зупинках, масово стали ламатися. Під’їхав водій на зупинку, включив аварійну автосигналізацію і пішов собі. А потім, коли працівники пред’являють претензії, то виходить, що автомашина нібито в несправному стані. Штраф за порушення стоянки (паркування): мінімальний – 255 гривень, максимальний – 340 гривень.

Сергій КОРДИК







Теги:мвс, С.Кордик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar