реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Тотальне стеження хоче влада

Днями парламент зареєстрував законопроєкт "Про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки". У пояснювальній записці йдеться, що він має сприяти забезпеченню національної та державної безпеки, підвищенню загального рівня публічної безпеки і порядку, забезпеченню безпеки місць проживання та перебування громадян шляхом запровадження на базі органів державної влади та органів місцевого самоврядування у відповідності з єдиними функціональними і технологічними стандартами єдиної системи відеомоніторингу стану публічної безпеки. Очікується, що вона забезпечить моніторинг та сприятиме попередженню та ліквідації можливих загроз, а також контролю за усуненням наслідків надзвичайних ситуацій і правопорушень.

На початку січня прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні створюють єдину платформу відеоспостереження. За його словами, метою створення платформи є захист українців від злочинності. До того "Схеми" оприлюднили розслідування про те, що відео з тисяч камер відеоспостереження, встановлених по всій Україні, за допомогою російського програмного забезпечення TRASSIR, перш ніж потрапити на телефон чи комп’ютер споживача, потрапляло на сервери в Москві, які належать компаніям, що мають зв’язки з ФСБ.

А ось думка фронтовика, відомого блогера Дмитра Калинчука- Вовнянка: "ПРИВІТ, 37-мий.....Дочекалися?
Мене взагалі не лякає оця перспектива "великий брат слідкує за тобою". З банальної причини. Кошти виділені на "великого брата" вони розкрадуть швидше ніж воно почне "слідкувати".
Не виключаю, що задля цього цей сир-бор вони й затіяли. Просто поставте собі питання - на підставі якого закону вони хочуть влаштувати це тотальне стеження? А? Отож!
І тільки не розповідайте мені, що зелень саме отут зробить виняток. Я надто давно живу аби в таке повірити".

Василь АВДІЙ



Теги:мвс, відеонагляд, команда ЗЕ, Дмитро Калинчук- Вовнянко


Читайте також






Коментарі (0)
avatar