реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Президент нагородив петербурзьку "мазепинку"

Президент нагородив директора Центру з вивчення історії України Санкт-Петербурзького державного університету Тетяну Таірову-Яковлеву

Президент України Віктор Ющенко нагородив директора Центру з вивчення історії України Санкт-Петербурзького державного університету, доктора історичних наук, професора Тетяну Таірову-Яковлеву орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Високої державної нагороди Тетяна Геннадіївна удостоєна за значний особистий внесок у дослідження історії України та українсько-російських взаємовідносин, плідну наукову діяльність.

Довідка. Тамара Таірова-Яковлева викладає спеціальний курс – козацька Україна в творах культури. Вона також очолює Центр з вивчення історії України Санкт-Петербурзького державного університету.

Т.Таірова-Яковлева є автором монографій та статей: «Гетьманщина в другій половині 50-х років XVII століття, причини і початок руїни»; «Руїна Гетьманщини: від Переяславської ради – до Андрусівської угоди (1959-1967рр.)»; «Іван Мазепа»; «Гетманщина и её инкорпорация в Российскую империю»; «Донос старшини на І.Самойловича: аналіз першоджерела»; «Іван Богун-Федорович»; «Мазепа-гетман: в поисках исторической объективности»; «Проблемы взаимоотношений Украины и России 1654-1667 гг.»; «Проблемы неоднородности украинского казачества и внутренние противоречия их идеалов. Войско Запорожское и Запорожье».

За ініціативи та під керівництвом Т. Таірової-Яковлевої діє спільне видання Центру з вивчення історії України Санкт-Петербурзького державного університету і Санкт-Петербурзького інституту історії Російської Академії Наук документів з архіву І.Мазепи.

http://www.prezident.gov.ua/news/data/print/22823.html






Коментарі (0)
avatar