реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

106 га + 300 га - в одні загребущі руки

Прокуратурою виявлено факт нераціонального та безгосподарського використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення в Чернігівському районі. Про це повідомила її прес- служба.

Так, розпорядженням райдержадміністрації суб’єкту господарювання ще у 2012 році надано дозвіл на розроблення документації щодо передачі в оренду понад 106 га ріллі вартістю 1,6 млн грн строком на 25 років для ведення особистого селянського господарства фізичній особі. Це тоді головою був Кудрик?

Крім того, іншим розпорядженням цій же особі надано дозвіл на розробку документації щодо передачі в оренду для ведення особистого селянського господарства ще понад 300 га ріллі вартістю 4,3 млн грн. Цю особу, звісно, прокуратура не повідомляє...

При цьому варто зазначити, що площа земельної ділянки, яка надається для ведення особистого селянського господарства, відповідно до вимог законодавства не повинна перевищувати 2 га, за виключенням отримання земельної частки (паю) членами колишніх колективних сільськогосподарських підприємств.

Таким чином, надання дозволів на розробку документації щодо набуття в оренду земельних ділянок загальною площею понад 400 га для особистого селянського господарства прямо суперечить закону.

На усунення вказаних порушень прокурором подано позов до Чернігівського окружного адміністративного суду про скасування розпоряджень райдержадміністрації та повернення ділянок розпоряднику земель.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Чернігівська РДА, оренда землі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar