реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Віктора Коржа засудили

У Чернігові визнали винним колишнього голову однієї з районних державних адміністрацій у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК). Про це повідомляє прокуратура регіону.

За даними слідства, наприкінці грудня 2019 року посадовець, з метою особистого збагачення, самостійно підготував, підписав та видав Розпорядження про припинення своїх повноважень та виплату вихідної допомоги при звільненні у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Відповідно до законодавства на цю вихідну допомогу чиновник права не мав.

Таким чином на підставі незаконного розпорядження обвинувачений заволодів бюджетними коштами у розмірі понад 235 тис. гривень.

Вироком суду експосадовцю призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави, строком на 1 рік. Також стягнуто на користь держави суму незаконно отриманих грошових коштів.

За даними журналістів мова йде про екс- голову Чернігівської РДА Віктора Коржа. Нагадаємо, що досі не закінчено судову справу щодо іншого голови Чернігівської РДА - Сергія Журмана, якого звільнили за хабарництво.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Чернігівська РДА, Віктор Корж, Сергій Журман


Читайте також



Коментарі (0)
avatar