реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Лупа – це хвороба чи…

Лупа - це ознака хвороби під назвою себорея, яка виникає внаслідок внутрішніх порушень роботи органів і систем організму і проявляється розладом функцій сальних залоз. Внаслідок цього шкіра, особливо під волосяним покривом на голові, вкривається жирними лусочками, які відлущуються і осипаються. Зазвичай себорея дає про себе знати з настанням статевого дозрівання і зникає в літньому віці зі згасанням статевих функцій.

Лупа (рос. перхоть) - дуже неприємна косметична вада. Білі лусочки на комірці, лацканах жакета, сукні роблять зовнішній вигляд людини неохайним, зводячи нанівець всі її намагання виглядати гарною й привабливою. Звідки вона береться?

Це дає привід пов'язувати себорею з розладами ендокринної системи. Хоча себорея не завдає серйозної шкоди організму, ця хвороба робить людину уразливою до грибкової й бактеріальної інфекції. Тому лікування себореї - одночасна профілактика проти згаданих захворювань.

Дуже важливо відрегулювати режим харчування, в якому перевага надається рослинній їжі, натуральним продуктам, без усіляких шкідливих домішок, вареним та печеним стравам. Все гостре, копчене, смажене тощо вилучається з раціону харчування.

Що ж робити?

Сьогодні косметична індустрія пропонує різні шампуні, які зменшують прояви себореї. За допомогою народних засобів можна досягнути більшого й тривалішого ефекту у боротьбі з лупою.

- Змішати в рівних частинах сік цибулі, горілку й рицинову (касторову) олію. Суміш втирати за 1 год до миття голови у разі сухої себореї (суха лупа).

- 30-50 г лушпиння цибулі залити 2 склянками води і варити на слабкому вогні протягом 15-20 хв. Настояти, закутавши, протягом 1 год. Змочити цим відваром волосся, розчесати і дати висохнути. Робити так декілька днів поспіль у разі жирної себореї. Разом з тим волосся укріпиться й набуде золотистого відтінку.

- Змішати 1 ст. ложку рицинової олії, 1 ст. л. меду,
1 ст. л. соку цибулі і один жовток. Втерти суміш в шкіру голови. Закутати голову теплою хустиною чи рушником на 1-2 год. Опісля волосся ретельно промити водою.

- Кашку з потовченого часнику й листя кропиви, взятих у рівній кількості, покласти на шкіру голови і волосся, зав'язати хустиною. Через 15-20 хв змити підкисленою оцтом чи лимонним соком водою і сполоснути відваром ромашки (суха себорея).

- Змочувати корінці волосся соком алое (жирна себорея).

- Споліскувати волосся після миття відваром листя берези й шишок хмелю.




Теги:лупа, листя берези, розлад ендокринної системи, шишки хмелю, сік цибулі, себосеборея, горілка, рицинова олія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar