реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Горілка сьогодні починає дорожчати

В Україні готується різке подорожчання лікеро-горілчаних виробів. Відповідне повідомлення державне підприємство "Укрспирт" розіслало вітчизняним виробникам алкоголю.

У листі йдеться про майбутнє підвищення цін на спирт на 12% вже з 5 липня.

Відзначимо, що зараз вартість одного декалітра спирту, залежно від його виду, становить 145-150 грн. В "Укрспирті" заявили, що майбутнє підвищення є вимушеним, оскільки зростає собівартість виробництва.

"Збільшилася вартість сировини та енергоносіїв", - розповів заступник директора держпідприємства Борис Францишко, зазначивши, що на частку сировинної та енергетичної складових припадає близько 90% собівартості, а ще 10% припадає на заробітну плату, транспортні та інші витрати.

У той же час економічні аналітики запевнили, що вартість енергоносіїв, а також пшениці - основної сировини для виробництва спирту - не змінилася.

Як інформує УНН, найбільші виробники алкоголю вже виступили проти ініціативи "Укрспирту", так як виробництво горілки в країні зараз падає, а купівельна спроможність населення залишається низькою.

"Збільшення вартості спирту на тлі спостережуваної низької купівельної спроможності буде стимулювати заміщення споживання легальної алкогольної продукції товарами тіньового сектора", - упевнений президент одного з виробників алкоголю.

Тим часом, за даними "Укргорілки", на сьогоднішній день обсяги нелегального ринку сягають 40%.

Нагадаємо, що за рік виробництво горілки з вмістом спирту не менше 45,4% скоротилося майже на третину.
Експрес



Теги:горілка, подорожчання, Укрспирт, ціни, алкоголь


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Ті хто пив 2-3 рази на рік, будуть купувати й по завищеній ціні, а усі інші перейдуть на самогон (у кращому разі), або на крем для черевиків.
avatar
3
Про самогони й сурогати - це все голімі приітивні міфи алкогольної мафії. Їх повторюють, неначе папуги, тільки ті, хто ніколи не цікавився питанням.
А будь-яке подорожчання алкогольних ВИРОБІВ (ніколи не слід називати цю дрянь словом "напої") - це одна з нечастих гарних новин.
avatar
2
"Пітіє, бітії, є....., - Русі вєсєліє". 
Нестор.
avatar
4
"... виробництво горілки в країні зараз падає..." - та щоб воно до нуля впало!  biggrin
Що менше алкогольної жижи легальної, то менше п'ють і сурогатів. Це питання МАСОВОЇ статистики, а не прикладів на основі сусіда Васі - конченого алкаша. Такі будуть пити хоч конячу сечу, аби там був той спирт.
avatar