реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Любов Голота містично народилася над Десною. Фотозвіт

Поетеса, прозаїк, радіо -- і газетна журналістка, а ще дружина Павла Мовчана Любов Голота народилася на Дніпропетровщині. Але під час візиту до Чернігова зізналася: їй впам"ятку сон, де вона в 16 столітті , з сестрою у зелених спідницях, у монастирі, який над Десною. "В українських письменників намішано і християнства, і буддизму, і поганства...", -- сміється Любов Голота.

У Чернігові вона представляла свій роман "Епізодична пам"ять", за який отримала Національну Шевченківську премію. В культурно-мистецькому центрі "Інтермеццо" гостю представив голова обласної "Просвіти", редактор "Сіверщини" Василь Чепурний, а вітали її письменники Дмитро Іванов, Петро Куценко, Валентина Мастєрова та читачі.

-- Як живеться в одній сім"ї двом лауреатам Шевченківської премії? -- було питання (Павло Мовчан ще давніше отримав цю премію за поезії). Любов Голота відповідала:" Та живемо собі на осонні, на призьбі, уже без африканських пристрастей, бо Павлу -- 70, а мені 31 грудня (не приховую!) буде 60". Як вона сама розповіла, її батько, з причини природженої впертості, не записав при народженні днем пізніше і таким чином добавив їй року...

-- З другої ночі я думала, що ж буду говорити у Чернігові, -- розповіла Любов Голота. -- А тут виявилося все так щиро і затишно.

Любов Голота виступила в програмі "Гість студії" обласного телебачення, відвідала музей Михайла Коцюбинського та Болдині гори, де він похований. З нею в Чернігові гостювали відома письменниця Галина Тарасюк, що представила "Українську літературну газету", та працівники газети "Слово просвіти", яку редагує Любов Голота.

Світлини Валерія СЕНЧУКА







Теги:Інтермеццо, Чепурний, Мовчан, література, Просвіта, Голота


Читайте також



Коментарі (0)
avatar