реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Зворушлива історія про допомогу з Німеччини

У містечку Вайген біля Бремена організували цілу кампанію зі збору допомоги для постраждалих чернігівців.

Вони звичайні німецькі громадяни, не представляють ані фонди, ані якісь великі організації. Але коли побачили репортажі з Чернігова, які робили після ліквідації блокади міста працівники Українського інституту національної пам'яті, самі, за покликом добрих сердець, вирішили допомогти. І в своєму містечку Вайген біля Бремена організували цілу кампанію зі збору допомоги для постраждалих чернігівців.

Начальник міського управління культури Олександр Шевчук каже: "Це їх особиста ініціатива, вони збирали її самостійно, самі формували, самі доставили, щоб на власні очі побачити Україну, яку так часто показують по телевізору й про яку говорить увесь світ! Вони вражені щирістю, силою духу, незламністю, бажанням жити на своїй землі!".

На фото німецькі гості стоять в українських сорочках. Виявляється, мати однієї з героїнь репортажу, що його побачили німці, вишила ці сорочки для них коли дізналася про гуманітарну кампанію, що розгорнули ці троє німецьких друзів для побитого Чернігова. Німці були вражені українською гостинністю! Їхали з гуманітарною допомогою, а довелося і самим отримувати подарунки від гордих українців!

Майже 40 кілограмів медикаментів передали німецькі гості в лікарню, десятки ящиків з іграшками, одягом, побутовою хімією роздали мешканцям мікрорайону Бобровиця та села Халявин під Черніговом. Останнє було в окупації місяць, вони чули про нього й вирішили допомогти. "А ще проектор подарували міській бібліотеці імені М. Коцюбинського, складаємо пазл її відбудови! - уточнює Олександр Шевчук. - Чекаємо на вже друзів восени! Обіцяли повернутися".

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"
Фото Катерини ЛИТВИН.



Теги:Халявин, Україна - Німеччина, широка війна, міжнародна допомога, Бобровиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar