реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Знову справа проти генерала Марченка

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр вельми туманно повідомила про витік інформації, допущеної "військовим у високому званні" в інтерв'ю пресі. За словами пані Маляр йдеться про злив у пресу "змісту стратегічних (оперативних) планів використання Збройних сил України".

І головне. Пані Маляр повідомила, що проти високопоставленої військової кримінальної справи відкрила СБУ.
Наші джерела повідомляють, що "високопоставлений військовий" це ніхто інший як генерал Дмитро Марченко, який став відомим після оборони Миколаєва навесні цього року. А інтерв'ю, в якому він нібито злив "найвоєнну таємницю", це те саме інтерв'ю, яке і зараз тиражують усі українські ЗМІ, і в якому Дмитро Марченко повідомив, що південь України, Донбас та Крим Україна поверне військовим шляхом.

Інтерв'ю генерала Марченка привело в сказ голову Офісу президента Андрія Єрмака. Джерела повідомляють, що ще вчора Офіс президента обривав телефони голови Миколаївської облдержадміністрації Віталія Кіма, аби той вплинув на Марченка та заборонив йому спілкування з пресою. А коли Кім відповів, що він на Марченка жодного впливу не має, генерала Марченка викликали до Києва. Прямо до Офісу президента. На розмову.

Справа в тому, що кожна поява Марченка у ЗМІ, це прямий виклик команді Зеленського. Генерал Марченко досі перебуває під слідством у справі про закупівлю у ЗСУ нібито бракованих бронежилетів... якими зараз ЗСУ успішно користуються. Більш того. Справа Марченка була підставою, через яку три роки Міністерство оборони не закупило жодного бронежилету, просто тому, що техумови "бронежилетів Марченка" були оголошені (але не визнані судом) шкідницькими, а жодних інших ніхто не створив. Навіть зараз Міноборони закуповує бронежилети з ТУ Марченка, за які він перебуває під слідством.

Здавалося б, у чому проблема? Заявити про помилку слідства та вибачитися перед Марченком. Хіба складно?
Складно. Бо заставу за Марченка вніс Петро Порошенко. І визнання Марченка невинним передбачає повернення грошей Порошенка. А цього Офіс президента допустити взагалі не може. Повернення грошей Порошенко це буде такий іміджевий удар, після якого сміх викликатимуть будь-які звинувачення на адресу екс-президента.

Проблему вже намагалися вирішити. Марченку запропонували написати згоду перерахувати гроші застави до фонду підтримки ЗСУ... при Генеральній прокуратурі України. Надіслав Марченко панів прокурорів з усією армійською прямотою.

Єрмак чудово розуміє небезпеку розкручування імджу Марченка у пресі. Саме тому Марченка викликали на розмову, а СБУ, керована людиною Татарова, Малюком, опертивно відкрила проти нього справу.

Генералу Марченку прямо загрожуватимуть новою справою та ґратами. Тільки заставу внести у такій справі вже не вдасться.

Ніна БЕНЮК



Теги:генерал Марченко, команда ЗЕ, Міністерство оборони, Миколаїв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar