реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Жукля: незаконне рішення окружного суду

Як повідомив анонімний автор (чи не сумновідомий о.Захарія?) офіційного сайту Чернігівської єпархії УПЦ Московського патріархату "25 сентября окружной административный суд города Чернигова признал факт вмешательства Черниговской Областной администрации в Церковный дела, что повлекло за собой тяжелые последствия, установив, что подписи жителей села были подделаны, а тем кто расписались, никаких разъяснений не давалось и люди были поражены, что они перешли в «Киевский Патриархат» сами не зная того. Суд убедился, что в селе не проводилось никаких собраний ни села, ни церковной десятки, что на прямую противоречит законодательству.

Приняв все эти неоспоримые факты во внимание, суд постановил, - остановить действия п.п. 2.2 пункта 2 распоряжения Черниговской областной государственной администрации от 08.09 2009г. №294 «Про переход Православной громады УПЦ с. Жукля в «Киевский Патриархат»».

Не будемо зупинятися на численних помилках -- автор явно не знає ні російської мови, ні назв розпоряджень адміністрації. Важливіше інше: сайт УПЦ МП знову бреше -- суд не міг розглядати "подделанные" подписи, бо й свідків не викликав. А відповідач -- обласна державна адміністрація-- дізнався про суд за дві години до його початку. Певно, голова окружного суду п.Добрянський знав, що робив, адже за такий короткий час ні підготуватися до суду не можна було, ні знайти вільних юристів. Зрештою, є Цивільно-процесуальний кодекс, який визначає право відповідача бути на суді -- це право заслуженим юристом України зігнороване: чого не зробиш заради архієрея, в якого не раз обідаєш за чаркою!

Зразу після рішення суду, того ж дня, в село примчали гонці від Московського патріархату: давайте, мовляв, нам церкву! От нахаби -- місцеві жителі їм побоку! Корюківська міліція проявила витримку і не допустила захоплення Покровського храму, виставивши чергування. Село Жукля поки що практично одностайне: опитування показало -- переважна більшість за Київський патріархат. Це визнав і сільський голова, хоча належить до Партії регіонів, яка грає на стороні Московського патріархату.

Наразі православна громада Жуклі служить на вулиці, біля свого храму. Та як сказав член громади Олег Добарін:" Ми створимо загін самооборони і окупантів знову проженемо!".
Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar