реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Жінки просять пошанувати матерів

Останнього місяця весни, 8 травня, Україна відзначає світле свято - День матері. Святкування Дня матері кожної другої неділі травня в Україні введене у 1999 році Указом Президента від 10 травня 1999 року № 489/99.

Чернігівська обласна організація Спілки жінок України звертається до органів державної влади, місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій, профспілок, громадських організацій, засобів масової інформації провести святкові заходи, привітати та вшанувати тих, хто щоденно тихо і скромно творить свій материнський подвиг, у вирі буденного життям. Це день – день матерів цілого світу, коли віддається належне їхній праці задля блага своїх дітей.

День матері — міжнародне свято. Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914р. Після Першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині та інших країнах. Серед української громади День матері вперше відзначили в 1929 році у Львові. З 1999 року завдяки зусиллям громадських організацій, свято Матері повернулось в Україну.

День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.
Все найпрекрасніше, найблагородніше і наймиліше зібрано у слові Мама. І тільки тоді, коли на собі відчуваєш радість і обов’язки материнства, розумієш, що таке материнська любов, вірність і здатність жертвувати собою заради своїх дітей. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами.

Від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Впродовж тисячоліть, незважаючи на всі лихоліття, жінка-мати є вічним джерелом невичерпної любові та берегинею національних традицій.

Закликаємо у ці дні висловити найщиріші слова подяки всім мамам, особливу увагу та шану приділити багатодітним матерям, одиноким матерям, вагітним жінкам та жінкам, які стали турботливими неньками для дітей-сиріт та дітей з особливими потребами.

Чернігівська обласна організація Спілки жінок України




Теги:жіноче свято, Деь матері, Спілка жінок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar