реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Жінка -- автор "Слова о полку Ігоревім"!

Так стверджує у своїй новій книзі російський письменник Юрій Сбітнєв, що була представлена в обласній науковій бібліотеці імені В.Короленка. "Тайны родного Слова. Моё прикосновение к "Слову о полку Игореве" -- так зветься дослідження, яке щойно побачило світ у чернігівському видавництві "Троица".
Болеслава Святославна -- так звали автора найвідомішого твору давньоруської літератури. Це доводить автор, що вивчає "Слово" з 1946 року. І для художнього підтвердження своєї версії пише продовження книги про князя Ігоря Чернігівського, яке зватиметься "Великая княгиня".

"Слышу и люблю украинскую мову в "Слове", -- зізнавався на представленні книги Юрій Сбітнєв. А коли я підійшов до нього за автографом ( і був у вишиванці), Юрій Миколайович розказав про свою вишивану сорочку: коли батька в 1940-і роки посадили, мати вишивала йому сорочку. Тепер Юрій Сбітнєв одягає батьківську реліквію на Восресіння, Вознесіння і Преображення. Коли ж я запитав якого кольору вишивка, літературний секретар письменника Ольга Гриньова відповіла:" Голубого і блакитного!".

Що й не дивно -- українство живе в багатьох росіянах. Скажімо, той же Юрій Сбітнєв, виявляється, походженням з Новгорода-Сіверського, де й досі збереглися кілька будинків роду Сбітнєвих. Прапрадід Юрія Миколайовича вітав Михайла Максимовича з призначенням ректором Київського університету. А сам Юрій Сбітнєв не приховує своєї любові до України. І планує переїхати жити в Україну, у той таки Новгород-Сіверський.

Василь ЧЕПУРНИЙ.




Теги:нові книги, вишиванка, Новгород-Сіверський, Ю.Сбітнєв, Слово о полку Ігоревім


Читайте також



Коментарі (0)
avatar