реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

З роду Саєнків

Сьогодні виповнюється 80 років Ніні Саєнко - українській миткині декоративного мистецтва, громадській та педагогічній діячці.

Народилась вона 24 січня 1944 року в м.Борзна на Чернігівщині в родині народного художника України Олександра Саєнка, чиє ім'я внесено ЮНЕСКО до списку видатних діячів світової культури.

Багато заслуг у іменниці. Та, мабуть, для нас, її земляків, відкриття Борзнянського художньо-меморіального музею"Садиби народного художника України О.Саєнка" - це найбільше.

Дякую долі, що звела мене з цією прекрасною людиною. Та далеко до того передувало знайомство з творінням її рук, як мене особисто, так і шанувальників історії та культури рідного краю - учасників екскурсійних груп різних років Великоустівської ЗОШ.

Час летить невпинно. Ніби вчора ми зустрічалися на 75-річчі відомої землячки в Києві, а сьогодні - вже більш солідний ювілей. В такий день побажань багато. Та найбільше і найбажаніше - це скоріша перемога і довгоочікуваний мир.

Валентина МОВЧАН



Теги:Валентина Мовчан, Борзна, Саєнко, народні майстри


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
З козацького краю Забіл, Кочубеїв, Білозерських, хуторян типу Куліша. Колись сотенне місто, потім повітове, донедавна районне, а нині центр громади.
avatar