реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Випускники шкіл вже можуть отримати ідентифікаційний номер

Державна податкова інспекція у м. Чернігові звертається до випускників середніх навчальних закладів, молоді, яка незабаром має вступити в самостійне життя, та до батьків випускників. Багато хто стане студентами, добра половина буде своєю працею заробляти на життя. І однією з перших вимог від установ, організацій та підприємств усіх форм власності стане надання їм картки фізичної особи – платника податків від державних податкових органів про присвоєння ідентифікаційного номера Державного реєстру фізичних осіб. Це зробить безпроблемним виплату стипендії, заробітної плати, а при необхідності – матеріальної допомоги та інших соціальних виплат.

Присвоєння ідентифікаційного номера здійснюється Державною податковою адміністрацією України у двотижневий термін від дня заповнення та подання облікової картки.

Учні 9 – 11 класів вже сьогодні можуть самостійно або організовано через школи отримати ідентифікаційний номер. Для отримання картки фізичної особи – платника податків потрібно пред’явити паспорт громадянина України або паспортний документ, що містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по - батькові, дату народження, місце народження та місце проживання.

Картки неповнолітнім громадянам незалежно від їх віку видаються одному з батьків при наявності свідоцтва про народження дитини та особистого паспорта одного з батьків.

У разі, якщо ви вже отримали картку з ідентифікаційним номером, і дані картки відрізняються від паспортних даних, потрібно звернутись до податкової інспекції для внесення відповідних змін.

Пам’ятайте, що завчасно присвоєний ідентифікаційний номер дозволить у подальшому уникнути небажаного чекання.

Людмила Козенко, головний держподатінспектор відділу реєстрації та обліку платників податків ДПІ у м. Чернігові




Теги:стипендії, податкова, отримати ідентифікаційний номер, школярі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar